Megkezdi BL-menetelését a Győr és a Fradi

A hétvégén megkezdi szereplését a női kézilabda Bajnokok Ligájában a címvédő Győri Audi ETO KC és az FTC-Rail Cargo Hungaria.

PR
2013. 10. 04. 7:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A győriek egy régi ismerőst fogadnak, a korábbi sikercsapat Hypo NÖ-t. A nyolcszoros BL-, illetve BEK-győztes osztrákok az utóbbi években meg sem közelítik azokat az eredményeket, amelyeket a kilencvenes években értek el, így a papírforma is biztos ETO-sikert ígér. Az még kérdéses, hogy a világklasszis irányító Görbicz Anita sérülése után vállalni tudja-e a játékot. Ebben a csoportban szerepel még a német Thüringer HC és a romániai Nagybánya (Baia Mare), Ambros Martin együttese toronymagas esélyese az első helynek.

Az FTC-Rail Cargo az előző kiírásban a középdöntős szakasz feléig remekül haladt, de a sérülések miatt nem sikerült a négy közé jutás. Idén már az elődöntőt célozta meg Elek Gábor vezetőedző csapata. Az első ellenfél a sorban a dán Midtjylland, s van esély az idegenbeli győzelemre is. A csoportban még a montenegrói Buducsnoszt Podgorica és a lengyel Lublin vár a ferencvárosiakra.

A magyar érdekeltségű csoportok hétvégi programja:

1. forduló:
A csoport:
Győri Audi ETO KC–Hypo NÖ (osztrák), szombat 18.30
Thüringer HC (német)–Baia Mare (román), Nordhausen, vasárnap 15.00

B csoport:
Midtjylland (dán)–FTC-Rail Cargo Hungaria, Ikast, vasárnap 17.00
Buducsnoszt Podgorica (montenegrói)–Lublin (lengyel), vasárnap 19.00

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.