Megváltoztatták a zárt kapus selejtezővel kapcsolatos döntést

Az ukrán szövetség fellebbezése nyomán az ország labdarúgó-válogatottja mégis nézők előtt láthatja vendégül a lengyel csapatot jövő hét pénteken a sorsdöntőnek ígérkező világbajnoki selejtezőn.

BuL
2013. 10. 03. 18:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nemzetközi szövetség (FIFA) csütörtöki közlése szerint a fellebbviteli bizottság az idő rövidsége miatt nem tud összeülni a találkozó időpontjáig, így a fellebbezés révén még nem jogerős a döntés.

Az ukránokat azért büntette a FIFA, mert a San Marino elleni, szeptember 6-án Lvivben játszott hazai mérkőzésükön szurkolóik antiszemita transzparenseket feszítettek ki, s egyéb rasszista, neonáci megnyilvánulásaik is voltak. A fegyelmi testület szombaton egy zárt kapus meccset rendelt el, továbbá kikötötte, hogy az ukránok Lvivben a következő, 2018-as világbajnoki selejtezősorozatban egyetlen meccset sem játszhatnak, illetve 45 ezer frankos pénzbírságot is kiszabott.

A H csoportban jelenleg második helyen álló ukrán csapatnak 15 pontja van, eggyel kevesebb, mint az éllovas angoloknak. A harmadik montenegrói együttes szintén 15 pontos, a negyedik lengyelek 13-at gyűjtöttek eddig.

Ismert, március 22-én a magyar-román világbajnoki selejtezőt – amely 2–2-es döntetlennel zárult – zárt kapuk mögött rendezték meg a Puskás Ferenc Stadionban. A FIFA az Izrael elleni, augusztusi barátságos mérkőzésen történt gyűlölködő megnyilvánulások miatt marasztalta el a magyar szövetséget. Vizsgálat alá vették aztán a 2-2-es meccs visszavágóját is a románok szélsőséges viselkedése miatt, a magyarellenes atrocitások azonban nem ma, és nem is tegnap kezdődtek. Idén március 18-án például a kolozsvári CFR és a bukaresti Rapid bajnoki mérkőzésén a bukaresti csapat szurkolói magyar zászlót égettek a nézőtéren. Románia a bukaresti selejtezőn egyébként 3-0-ra verte a magyar csapatot. A meccsről készített összefoglalót itt olvashatja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.