Mészöly Kálmán nekiment Szalainak és Dzsudzsáknak

A Szőke Szikla nem rejtette véka alá csalódottságát.

TK
2013. 10. 29. 13:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Szőke Szikla nem rejtette véka alá csalódottságát a válogatott bukaresti és amszterdami fellépésével kapcsolatban, s nem hagyta szó nélkül Szalai Ádám kirohanását sem: „ami a magyar labdarúgó-válogatottal történt Bukarestben, majd Amszterdamban, valóban nem könnyen felejthető, sem a játékosoknak, sem senkinek, aki bármilyen formában foglalkozik a honi futballal. Szalai Ádám azzal, amit kifejtett, saját magáról állított ki bizonyítványt. Hogy őszinte legyek, nem is értem, hogyan játszhatott közvetlenül a nyilatkozata után válogatottmérkőzést. Ettől függetlenül nem szeretném értékelni az általa elmondottakat. Elég sok pozitív történést megéltem már a fociban, akárcsak rossz periódusokat, és annak idején, a marseille-i vereség után én is beláttam és kimondtam, hogy lejárt az időnk” – mondta Mészöly a Szegedma.hunak.

1969. december 3., Marseille, vb-selejtező:
Csehszlovákia–Magyarország 4-1 (1-0)

 

A magyar válogatott ezzel a vereséggel története során másodszor nem jutott ki a világbajnokságra.

Az egykori középhátvéd úgy véli, az őszinte ember mindig magából induljon ki, az egymásra mutogatást el kell felejteni. Össze kell fogni, mert csak közös munkával lehet kilábalni a gödörből. „Megvan a tapasztalatom, és azt mondom, hogy a sárdobálás soha nem vezetett még semmire.”

Mészöly szerint Szalai és Dzsudzsák is szürke eminenciás. „Nincs olyan szintű futballista Magyarországon jelenleg, aki istenként megmondhatná a véleményét. Sem Dzsudzsák, sem Szalai, sem senki más.”

A közvéleménnyel és Csányi Sándor MLSZ-elnökkel ellentétben a Vasas legendája csak magyar kapitányt tud elképzelni a válogatott kispadján: „Az én elképzeléseim szerint kizárólag magyar lehet a szövetségi kapitány. Akadnak felkészült szakembereink, nem kellene megint nagy pénzekért külföldi edzőt idehozni. Milyen okból kifolyólag egyáltalán? Kinek van olyan eredménye, amiért érdemes lenne? Annak idején edzősködött a válogatott élén az egyik legnagyobb magyar tréner [Jenei Imre], de ő sem jutott többre, mint a hazai kollégái. Ami a görögöknél működött Otto Rehhagel esetében, az nálunk nem életképes. Magyarországon egy magyar edzőnek kell elmondania a válogatott játékosainak, hogy mit kell csinálni a pályán.”

Szabics Imre, aki néhány hete akasztotta szögre csukáját, a Digi Sport Reggeli start című műsorában elmondta, hogy Szalai üzenetét egyáltalán nem tartja szerencsésnek: „Az emberektől nem szabad elvenni a hitet abban, hogy ki tudunk jutni egy világversenyre. Ha az aktuálisan legjobb játékos nem hisz abban, hogy ki tudunk jutni, annak szerintem borzasztó üzenete van.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.