Mexikói focikáosz: másfél hónap, négy kapitány

Kevesebb mint másfél hónap alatt a negyedik szövetségi kapitányt nevezik ki a mexikói válogatott élére.

WL
2013. 10. 18. 10:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világbajnoki pótselejtezőre készülő csapatnál a legutóbbi „áldozat” Victor Vucetich, aki csupán két selejtezőn dirigálta az együttest, egy győzelem és egy vereség a mérlege. A siker egy hete született Panama ellen, a vereség pedig kedden Costa Ricában.

A szeptember 12-én kinevezett szakvezető elmondta: őt már tájékoztatták a menesztéséről, és sajtóértesülések szerint helyére Miguel Herrerát, az előző idényben bajnok, most listavezető America együttesének trénerét bízták meg az Új-Zéland elleni két összecsapásra.

Vucetich előtt Jose Manuel de la Torre és Luis Fernando Tena csupán egy-egy vesztes meccset élt meg a kispadon.
A gárda – amely utoljára az 1990-es világbajnokságról hiányzott – úgy érte el a vb-pótselejtezőt érő negyedik helyet, hogy Panama nem tudta megverni az Egyesült Államokat, az amerikaiak a 92. percben egyenlítettek – majd a 94. percben a győzelmet is megszerezték.

A mexikóiak november 13-án Mexikóvárosban fogadják az új-zélandiakat, a visszavágót egy héttel később rendezik Wellingtonban. A párharc győztese vehet részt a jövő évi brazíliai vb-n.

Október 30-án Finnország ellen még egy felkészülési találkozót játszik Mexikó.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.