Mindenbe belekóstolnak egy kicsit a lányok

Frissítő edzéssel kezdte a heti programot a női kézilabda-válogatott Szombathelyen.

TK
2013. 10. 22. 9:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A taktikával, azaz a védekezéssel, a lerohanással, a rendezett védelem elleni támadással és a visszarendeződéssel, az emberelőnyös és hátrányos játékkal szeretnénk a héten elsősorban foglalkozni. Mindenbe belekóstolunk egy kicsit. Átismételjük a már meglévő válogatott repertoárt, felfrissítjük a csapat tudását. Természetesen, támaszkodunk a klubokban megszerzett alapokra, és ahol kell, ott változtatunk, frissítünk, mert erre mindig szükség van. Ezt Karl Erik Böhn is így tenné, különben kiismerhetővé válhatnánk, az pedig nem lenne jó” – mondta Hajdu János a Magyar Kézilabda Szövetség honlapjának.

Hajdu János 20 játékost hívott a Provident-kupára és a decemberi világbajnokságra készülő keretbe. A szövetségi kapitány két új játékosnak adott lehetőséget, a bajnokságban jól teljesítő Mayer Szabinának és a fiatal jobbátlövőnek, Planéta Szimonettának. Az edzőtáborba érkező minden kerettag egészséges, ám Görbicz Anita csak szerdától tréningezhet, mert egy csavart távolítottak el a korábban operált kezéből, és el kell kerülnie az izzadást.

Sorozatterhelés

„Természetesen minden itt lévő játékos a magyar válogatottat képviseli, de a klubokban való összeszokottságra, csapatrészekre, játékos-kapcsolatokra bátran támaszkodnunk kell, hiszen ez előnyt jelenthet. Ebből a szempontból három sorunk van, a ferencvárosi, a győri és a vegyes. Ezt kell összegyúrnunk a siker érdekében” – folytatta a kapitány.

A magyarok péntektől, kemény ellenfelek ellen tesztelhetik, hogy hol tartanak a világbajnokságra való felkészülésben. A Provident-kupán a norvég ligaválogatott, Brazília és Horvátország ellen lép pályára a válogatott.

„Annak ellenére, hogy a norvégok legjobbjai Eb-selejtezőn játszanak, a második csapatuk is kiváló játékerőt képvisel, nem lesz könnyű dolgunk ellenük, mint ahogy a brazilok ellen sem. Ők az Európán kívüli legjobb válogatott, játékosaik az osztrák Hypo Niederösterreich csapatában edződnek, nemzetközi szinten elismert klubokban játszanak. Az egyik kulcsjátékosuk, Eduarda Amorim pedig éppen a győrieket erősíti. A horvátok, nos, nekik tartozunk. A tavalyi Európa-bajnokságon legyőztek bennünket, és most szeretnénk nekik visszavágni. Feltett szándékunk, hogy a Provident-kupát itthon tartsuk, megnyerjük a tornát, de szem előtt tartom, hogy ez egy felkészülési sorozat állomása. Fontos számunkra, mint ahogy a fejlődés, a csapat építése és a motiváció is” – hangsúlyozta Hajdu János.

A magyar női válogatott kerete a Provident-kupára:
kapusok: Herr Orsolya (Győri Audi ETO), Kiss Éva (Fehérvár KC)
jobbszélsők: Bognár-Bódi Bernadett (Győri Audi ETO), Kovacsicz Mónika (FTC-Rail Cargo Hungaria), Orbán Adrienn (Győri Audi ETO)
jobbátlövők: Planéta Szimonetta (Veszprém Barabás Duna Takarék), Rédei-Soós Viktória (Győri Audi ETO)
irányítók: Görbicz Anita (Győri Audi ETO), Kovacsics Anikó (Győri Audi ETO), Szucsánszki Zita (FTC-Rail Cargo Hungaria)
beállók: Cifra Anita (FTC-Rail Cargo Hungaria), Mayer Szabina (Fehérvár KC), Szamoránsky Piroska (FTC-Rail Cargo Hungaria)
balátlövők: Bulath Anita (Dunaújvárosi Kohász), Szekeres Klára (ÉRD), Tomori Zsuzsanna (FTC-Rail Cargo Hungaria), Triscsuk Krisztina (ÉRD), Zácsik Szandra (FTC-Rail Cargo Hungaria)
balszélsők: Vérten Orsolya (FTC-Rail Cargo Hungaria), Vincze Melinda (Dunaújvárosi Kohász)

A szombathelyi Provident Kupa programja:
október 25.:
17.00 Magyarország – Norvégia
19.00 Horvátország – Brazília

október 26.:
13.05 Magyarország – Brazília
15.05 Horvátország – Norvégia

október 27.:
10.00 Brazília – Norvégia
12.05 Magyarország – Horvátország

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.