Nadal már annyiszor elmondta, hogy megunta

Nadal már nem akarja megreformálni a teniszt.

NT
2013. 10. 08. 18:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tizenháromszoros Grand Slam-tornagyőztes spanyol sztárjátékos korábban többször is felemelte szavát a versenynaptár fellazítása, illetve a több salakpályás torna mellett, ám saját állítása szerint belefáradt a hiábavaló küzdelembe.

„Mindig jön egy fal, amelyen nem lehet átjutni. Akárhányszor kérdezett meg az ATP, mindig elmondtam a véleményemet, de sosem történt semmi” – jelentette ki kedden a mallorcai játékos, akinek térdsérülés miatti hét hónapos kényszerszünete után idén remek szezonja van. Összesen 28 keménypályás meccséből csak egyet vesztett el, megnyerte a US Opent és három kiemelt tornát is.

Nadal kifejtette, a teniszezők testi épségének védelme lehetővé tenné, hogy elkerüljék a súlyos sérüléseket, így a jelenlegi fiatalok hosszabb karriert futhatnának be.

A múlt héten még világelső Novak Djokovic egyetértett Nadallal abban, hogy túl lassúak a változások a sportágban.
„Több mint öt éve ágálunk a naptár és a tornák megreformálása érdekében, de mi önmagunkban kevesek vagyunk ehhez” – közölte a szerb teniszező.

Egy másik éljátékos, a wimbledoni címvédő Andy Murray két éve még sztrájkot is kilátásba helyezett arra az esetre, ha a versenyszervezők nem veszik komolyan a teniszezők panaszait, ám ez végül puszta fenyegetés maradt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.