Nem csak nekünk maradt álom a brazíliai vb

A törökök az utolsó körben még reménykedtek a csodában.

WL
2013. 10. 16. 15:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az országot a közelmúltban futballbunda- és -doppingbotrány is megrázta, ráadásul Isztambul elbukta a 2020-as olimpia rendezési jogáért vívott versenyt, most pedig jött a labdarúgó-válogatott kudarca.

A törökök kedden 2–0-ra kaptak ki a már biztos csoportelső, s ezáltal vb-résztvevő hollandoktól az Isztambul Kadiköy városrészében található Sükrü Saracoglu Stadionban. Az esetleges győzelem a muzulmán áldozati ünnep, az íd al-adha megkoronázása lett volna a futballőrült Törökországban.

„Adieu, Brazília” – írta szerdán a Posta című újság, a Cumhuriyet pedig a „Rossz vég Kadiköyben” címet adta tudósításának. A Fanatik az interneten azt írta: „Keserű ünnep”.

A hollandoktól elszenvedett vereség ugyanakkor nem volt váratlan, már hetek óta a csoda szükségességét emlegették a szakértők, amikor ez a mérkőzés, illetve a pótselejtező elérése szóba került. Fatih Terim együttese kedden mindent megtett a sikerért, de végül eredménytelen maradt.

„Az egész török néptől bocsánatot kérünk” – fogalmazott Terim, aki augusztusban vette át ismét a válogatott irányítását.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.