Nem lesznek lezárt szektorok a Fradi hétvégi meccsén

Felfüggesztette a Ferencváros szektorbezárásra vonatkozó büntetését a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fellebbviteli bizottsága.

TK
2013. 10. 04. 21:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MLSZ honlapjának beszámolója szerint a testület a másodfokú döntés pénteki meghozatalakor figyelembe vette azt a tényt, hogy a klub „széles nyilvánosság előtt kijelentette, mindent elkövet a rendbontók azonosítása és felelősségre vonása érdekében”, ezzel pedig – amennyiben vállalásának eleget tesz – „egyértelmű példáját adja annak, hogy felelőssége és rendezői kötelezettségei tudatában van\".

A fellebbviteli bizottság a szektorbezárásra vonatkozó büntetést ugyan helybenhagyta, de január 4-éig felfüggesztette a végrehajtását azzal a kitétellel, hogy a klubnak eddig a határidőig igazolnia kell az MLSZ felé, hogy a sajtóban megjelent és a fellebbezési beadványában szereplő vállalásának megfelelően járt el.

„Ez tehát a gyakorlatban azt jelenti, a klubnak tételesen, írásban kell lépéseiről számot adnia ahhoz, hogy a szankció törlésére vonatkozó kérelme kedvező elbírálásban részesülhessen” – olvasható a közleményben.

A fegyelmi bizottság múlt hét kedden kétmillió forintra büntette a Ferencvárost, illetve elrendelte a Puskás Ferenc Stadion C szektorának és az M-től S-ig tartó szektorok egymeccses bezárását az Újpest elleni rangadón történt rendbontásokért. A találkozó alatt a hazai szurkolók nagy mennyiségben használtak és dobáltak be a pályára pirotechnikai eszközöket, megbotránkoztató, sértő rigmusokat skandáltak, valamint a mérkőzés közben és után is beléptek a pálya területére.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.