Nem örülnek az F1-es csapatok a több futamnak

Nemtetszésüknek adtak hangot a csapatok, mert rekordot jelentő 22 futam szerepel a jövő évi versenynaptárban.

KG
2013. 10. 04. 12:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Mindannyian tudjuk, hogy a 22 verseny túlmegy a határon” – fogalmazott Christian Horner, a világbajnoki címvédő Red Bull csapatfőnöke, akinek véleményét több vezetőtársa és jó néhány pilóta is osztja. „Egyszerűen túl hosszú lenne az év” – jelentette ki Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője.

Idén 19 fordulót rendeztek, illetve rendeznek az autósport elitkategóriájában, az istállók szerint maximum húsz lenne elfogadható.

A Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) motorsport-világtanácsa által elfogadott előzetes programban új helyszínként szerepel az egyesült államokbeli New Jersey, valamint Szocsi és Mexikó, továbbá egy ausztriai verseny Spielbergben, és mivel India „pihen” jövőre, 22 futam van a listán. Ráadásul idény közben rendkívül nehéz logisztikai feladatokat is meg kellene oldaniuk a csapatoknak, ilyen például, hogy két héten belül el kellene juttatniuk felszerelésüket Monte-Carlóba, majd New Jerseybe, végül Montréalba.

A végleges versenynaptárt december elején hozzák nyilvánosságra, az érintettek nagyon bíznak benne, hogy addig több változtatást is meghoznak az illetékesek. Három helyszín, a Korea, Mexikó és az USA egyelőre csak feltételes módban szerepel a programban, még nem kapták meg az engedélyt a FIA-tól. A magyar nagydíj – amelynek biztos a helye – a tervek szerint július 27-én lesz.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.