Nem volt még ennyi induló a budapesti maratonon

Több mint 20 ezren neveztek, azaz részvételi rekord várható a 28. Spar Budapest Maraton futófesztiválon.

SZN
2013. 10. 11. 14:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jelenlegi csúcsot a tavalyi esemény tartja 19 200 résztvevővel,  a nevezések alapján – a szervezők pénteki tájékoztatása szerint – minden esély megvan arra, hogy ez idén megdőljön. Kocsis Árpád versenyigazgató azt már korábban jelezte, hogy a klasszikus, 42,195 km-es távon reményei szerint 4000 célba érőt számlálnak majd, ami szintén rekordot jelentene.

A fesztivál legidősebb résztvevője a 82 éves Kovács Károly lesz, aki 7 km-en indul, míg a legidősebb maratonista a 78 esztendős Kiss György.

Az eseményen négyfős váltók indulhatnak a maraton stafétán, egyéniben pedig a klasszikus táv, illetve a 7 km mellett 2,7 km-en lehet futni és gyalogolni. A családok számára 600 méteres futást rendeznek.

A futók között több híresség is lesz, így például az egyaránt Kossuth-díjas Udvaros Dorottya színész és Lovasi András zenész, illetve olimpiai és világbajnok sportolók, többek között Kovács István, Vajda Attila, Benedek Tibor és Székely Bulcsú. A maratoni verseny 9.30-kor indul a Hősök teréről.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.