Pereáék bajnokot csinálnának a Honvédból

Minőségi kvartettel erősített a közelmúltban a Budapest Honvéd labdarúgócsapata.

Ch. Gáll András
2013. 10. 31. 12:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kispesti klub csütörtökön sajtótájékoztatón mutatta be négy légiósát: Ayub Daudot (23 éves, szomáliai), Aníbal Cesis Godoyt (23 éves, panamai válogatott), Thomas Hervé Job Iyockot (29 éves, kameruni) és mind közül a legnbevesebbet, a 29 éves, 26-szoros kolumbiai felnőtt válogatott, U20-as vb-bronzérmes Edixon Pereát.

Perea – aki a nyáron bontotta fel szerződését a Deportivo Cali csapatával – családja, felesége és két gyermeke körében töltötte azt az időt, amely június óta, amióta elhagyta a Deportivót, a rendelkezésére állt. És természetesen igyekezett formában tartani magát arra az esetre, ha érkezik egy szerződésajánlat. Perea úgy látja, nagy a versenyfutás a magyar bajnokságban, bárki megverhet bárkit, magas a színvonal, s a Honvéd hívó szava lehetőséget adott számára, hogy visszakerüljön az európai futball vérkeringésébe.

„Most kifejezetten arra összpontosítok, hogy a Honvédban jól menjen a játék, a csapat sikeréért dolgozom, de természetesen egy nagycsapathoz történő szerződés is csak úgy sikerülhet, hogyha itt a maximumot nyújtom” – mondta a színes bőrű csatár.

Pereától megkérdeztük, miért kellett távozni a Calitól. – A szurkolók ellenségesen fogadtak, talán azért, mert nyolc évet külföldön töltöttem, többek között a Girondins Bordeaux csapatánál. Folyton szidalmaztak, s amikor már a családom is a haragjuk célkeresztjébe került, nem bírtam tovább, és a szerződésem felbontását kértem. A Honvéd telefonhívása két hónapja érkezett, alaposan megfontoltam, körbejártam a kérdést, aztán döntöttem. Szeretnék hozzájárulni ahhoz, hogy a Honvéd megnyerje a bajnokságot!

Marco Rossi vezetőedző részletezte a csapat előtt álló feladatokat: – Nehéz sorozat előtt állunk, ősszel még kilenc roppant fontos meccsünk van hátra a két kupában és a bajnokságban, valamennyit meg akarjuk nyerni. Örülök, hogy végre minőségi tapasztalt játékosokat sikerült igazolnunk. Akik most jöttek, a régiekkel együtt, tegyenek meg mindent a jó szereplés értekében. Versenyhelyzet alakult ki a csapaton belül, most senki sem mondhatja, hogy vasárnap biztosan ott leszek a kezdőben! A Győr a magyar bajnok, amely még erősödött is tavaly óta Kamenar kapussal, Martínezzel és Mevounguval. Rendkívül nehéz ellenük játszani! Nehéz lesz a dolgunk vasárnap, de szeretnénk olyan mérkőzést játszani, mint a Ferencváros és a Videoton ellen.

George Hemingway klubtulajdonos célja minden évben a nemzetközi szereplés kivívása – így idén is. Öt-hat klub aspirál erre – mondta az elnök –, jobbára nagyobb költségvetéssel, de úgy gondolja, ezt tudják kompenzálni. – Azok a szurkolók, akik engem rendszeresen támadnak, az édesapjukat sem szerették... Megváltozott a világ. Én nem azért nem tűröm a rasszizmust, az antiszemitizmust, a cigányellenességet és a homofóbiát, mert az MLSZ ezt tiltja, hanem nálam ez belső indíttatás. És ebből a jövőben sem vagyok hajlandó engedni. Ettől függetlenül és a szurkolóinkat – az igaziakat – a Honvéd legnagyobb értékének tartom – mondta az elnök, akinek az autógumiját szerdán, a Kemecse elleni kupameccs közben kiszúrták a Honvéd vele nem szimpatizáló „drukkerei”.

A négy légiós érkezéséhez még annyit: leszerződtetésük egy grossetói menedzsercég, illetve annak magyarországi lerányvállalata, az Idea Sport Kft. érdeme.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.