Puskás Öcsi – Egy falat kenyér

A Real Madrid edzőközpontjában csütörtökön leleplezték Puskás Ferenc bronz mellszobrát.

Ch. Gáll András
2013. 10. 24. 14:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ünnepségen jelen volt Bözsi néni, Puskás Ferenc özvegye, akit Florentino Pérez, a klub elnöke kísért. Pérez beszédében hangsúlyozta: Pancho – ahogy Madridban nevezték – személye két nemzetet köt össze, a magyart és a spanyolt.

Jelen volt az ünnepségen Öcsi egykori játékostársai közül Francisco Gento – a földkerekség egyetlen hatszoros BEK-győztes labdarúgója, Pachín – Puskás állandó szobatársa a klubtúrákon –, Emilio Santamaría, Amancio, Butragueno, Fernando Hierro, továbbá Schmitt Pál volt köztársasági elnök, felesége, Makray Katalin, Simicskó István sportminiszter – aki ugyancsak beszédben méltatta Puskás pályafutását –, Mészáros Lőrinc, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia elnöke.

Pedro Montes egyszerre alkotta meg Puskás és Di Stéfano szobrát, utóbbit állították ki először a róla elnevezett stadion bejáratánál Valdebebasban.

Santamaríától, a zseniális uruguayi középhátvédtől – aki nyolc évig játszott együtt Öcsivel a Madridban – megkérdeztük, milyen ember volt Pancho. „Un pedazo de pan” – mondta, és ennél jobban nem lehetett volna meghatározni Öcsi lényegét.

Egy falat kenyér...

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.