Szalai gólokat lőtt, a Dortmund kikapott

Többek között Szalai Ádámnak a 28. és 78. percben lőtt góljával a Schalke 4–1-re győzött a vendég Augsburg ellen a német labdarúgó-bajnokság nyolcadik fordulójában.

TK
2013. 10. 05. 16:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A válogatott csatár együttese remekül használta ki, hogy a rivális már a 16. percben emberhátrányba került. A fordulót éllovasként kezdő Borussia Dortmund kétgólos vereséget szenvedett Mönchengladbachban.

A német pontvadászatban már 33 mérkőzés óta veretlen, címvédő bajor csapat az eddigi utolsó legyőzőjéhez látogatott, de ezúttal nem kapott ki, a nagy iramú mérkőzésen mindkét oldalon egy-egy gól esett. A Bajnokok Ligája-győztes Bayern Münchennek már csak három találkozót kell megvívnia vereség nélkül ahhoz, hogy beállítsa a Bundesliga történetének veretlenségi rekordját.

Az előző idényben triplázó – a bajnoki cím és a BL-siker mellé a Német Kupát is megnyerő – müncheni alakulat az aktuális szezonban még egyik sorozatban sem szenvedett vereséget.

Bundesliga, 8. forduló:
FC Schalke 04 – FC Augsburg 4–1 (2–1)

Szalai első gólja

Szalai második gólja

FSV Mainz 05 – 1899 Hoffenheim 2–2 (0–2)
Borussia Mönchengladbach – Borussia Dortmund 2–0 (0–0)
VfB Stuttgart – Werder Bremen 1–1 (1–1)
VfL Wolfsburg – Eintracht Braunschweig 0–2 (0–1)
Bayer Leverkusen – Bayern München 1–1 (1–1)

pénteken játszották:
Hannover 96 – Hertha BSC 1–1 (1–0)

vasárnap játsszák:
1. FC Nürnberg – Hamburger SV 15.30
SC Freiburg – Eintracht Frankfurt 17.30

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.