Szalayék nem indulnak idén a sorozatban

A Dakar-rali helyett egy másik versenyen indulnak szilveszterkor Szalay Balázsék.

BuL
2013. 10. 21. 14:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Opel Dakar Team hétfői sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a duó 2004 óta szerepel Opellal a különböző tereprali-viadalokon, azaz ennek az együttműködésnek éppen jövőre lesz a tízéves jubileuma.

„A közös pályafutásunk Afrikában indult, s bár a dél-amerikai Dakarokon mindig jól éreztük magunkat, minden verseny után megbeszéltük, hogy vissza kellene térnünk Afrikába” – mondta Szalay, aki Bunkoczival együtt hét Dakaron indult el, s ezek mindegyikén célba is ért.

(dakar.hu)

Az Africa Eco Race a Dakar korábbi útvonalán halad, azaz a mezőny Marokkón és Mauritánián keresztül érkezik meg Szenegálba, a Rózsaszín-tó partján kijelölt célba.

A kétszeres Dakar-győztes Jean-Louis Schlesser, az Africa Eco Race főszervezője a sajtótájékoztatón azt mondta, bár az indulóknak mostohább körülmények között kell helytállniuk, mint a Dakaron, a résztvevők biztonságára nagy hangsúlyt fektetnek. „Három helikopter áll majd rendelkezésre, s mindegyikben helyet kap egy orvosi stáb” – közölte a francia versenyző, s hozzátette, a résztvevők a szállodák helyett a szabad ég alatt, táborokban éjszakáznak majd, ezért – ahogyan fogalmazott – a viadal „túlmutat a navigáción”.

Szalayék elsődleges célja befejezni a versenyt, de természetesen reménykednek a minél jobb helyezésben. „A kihívás, a pályák, a kietlen tájak miatt nyilván nehéz versenyre számítunk, az esélyeink azonban jók arra, hogy az élmezőnyben végezzünk” – nyilatkozta a pilóta.

Az Africa Eco Race-en az autósoknak, motorosoknak és kamionosoknak 11 szakaszt, körülbelül 7000 kilométert kell majd teljesíteniük, az útvonal kijelölése még folyamatban van. Schlesser azt mondta, nagyjából két hét múlva készül el a végleges menetrend, illetve addigra állapodnak meg a televíziós közvetítésekről is.

Szalayékon kívül magyar részről a saját kategóriájában 2010-ben győztes kamionos, Kovács Miklós áll még rajthoz Scaniával, navigátora Czeglédi Péter, segítőjük Ács László lesz.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.