„Szerencséje” vagy óriási pechje volt a kapusnak?

A nyeretlen és hazai pályán játszó Freiburg a középmezőny végén tanyázó Hamburgot fogadta.

TK
2013. 10. 29. 11:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nyeretlen és hazai pályán játszó Freiburg a középmezőny végén tanyázó, Rafael van der Vaarttal megerősített Hamburgot fogadta. A mérkőzés 37. percéig a már megszokott Bundesliga-futballt láthattuk a csapatoktól, amikor egy előrevágott labdára a hazaiak sokszoros német utánpótlás-válogatott kapusa, Oliver Baumann feleslegesen futott ki. A kijövetel azonban nem sikerült tökéletesre, mert aláfutott a labdának és ezzel gólt ajándékozott a vendégeknek. Baumann dühében megrúgta a kapufát.

A Freiburg kapusa a második félidőben folytatta szerencsétlenkedését. A találkozó 47. percében megint kiindult egy hosszú indításra, de „futás” közben észrevette, hogy a labda túljutott rajta, így visszakanyarodott a tizenhatoson belülre és megpróbálta megfogni a labdát. Ez nem sikerült, mert a karjai között kicsusszant a labda, így Lasogga megduplázta a kikötővárosiak góljainak a számát. Egyes vélemények szerint ekkor meg kellett volna lépni a kapuscserét.

Baumann rémálma tovább folytatódott és a találkozó 62. percében egy tizenhatoson kívüli lövést pont a Hamburg csapatkapitánya, Rafael van der Vaart elé ejtett, akinek nem okozott gondot a kapuba passzolni a labdát. Kapusbarátaim véleménye szerint ez a gól benne van az úgynevezett „kapussorsban”.

A végeredmény egyébként 0–3 lett, a Freiburg továbbra is nyeretlen.

Ezt a teljesítményt látva megjegyeznénk, hogyha ilyen „parádét” látnának a nézők a magyar bajnokságban, akkor tízből tíz szurkoló „bundát” kiáltana.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.