Tanulj és sportolj!: ontja az élet a jelentkezőket

A kézilabda-, a vízilabda- és az atlétikai szövetség után szerdán a Magyar Jégkorong Szövetség is csatlakozott a Szent István Egyetemen működő Tanulj és sportolj! programhoz.

BuL
2013. 10. 03. 1:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kezdeményezés három éve azért jött létre, hogy segítse a versenyszerűen sportoló fiatalokat abban: egyetemi éveik alatt se kelljen lemondaniuk sportkarrierjükről.

„Azt szeretnénk, hogy a tanulni szándékozó sportoló fiataloknak ne kelljen választaniuk: tanulnak vagy sportolnak. Ezzel a programmal mindkettő lehetővé válik” – idézte a szerdai sajtótájékoztató szervezőinek közleménye Simicskó Istvánt, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkárát.

„Bízunk abban, hogy a programnak sikerül végleg leszámolnia azzal a sztereotípiával, amellyel nagyon sokszor találkozunk: a tanulás és a sport együtt nem megy. Szeretnénk, ha egyszer olimpiai bajnokot és Nobel-díjast is ünnepelhetnénk egy személyben” – jelentette ki Zatykó Péter, a program névadó szponzorának vezérigazgatója.

Az Aegon-SZIE Tanulj és sportolj! támogatói kerekasztal-beszélgetésükön arról határoztak, hogy a jelenleg a gödöllői Szent István Egyetemen működő programot jövő szeptemberre olyan mintaprogrammá alakítják, amelyhez több egyetem is csatlakozhat.

A kezdeményezés keretében ősztől sportkártyát vezetnek be, amellyel a diákok sport- és kulturális tevékenységeken vehetnek kedvezményesen részt. A kártyát más egyetemek diákjai is használhatják, az összegyűjtött pontokat beváltva színházjegyeket, könyveket vásárolhatnak, vagy az egyetemük sportköreit látogathatják olcsóbban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.