Taroltak a magyarok a többszörös Ironman-versenyen

A győri Rokob József nyerte meg a világon először megrendezett olaszországi harmincszoros ironman-versenyt.

TK
2013. 10. 08. 13:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A komáromi önkormányzat sajtóreferensének keddi tájékoztatása szerint a másodikként a komáromi Szőnyi Ferenc érkezett a célba. „A két magyar kiemelkedett a mezőnyből, általában ők ketten osztoztak az első két helyen a napi összevetésekben. A harmincadik nap végén Szőnyi Ferencnek két óra hátránya volt, a harmadik helyezett svéd Greger Sundinra pedig több mint húsz órát vertek összetettben” – mondta Radics Gábor.

A versenyzők naponta teljesítettek egy hosszú távú triatlont, amely 3,8 kilométer úszásból, 180 kilométer kerékpározásból és maratoni futásból áll. A magyarok 11-12 órás napi időket értek el, így ők tudtak a legtöbbet pihenni két ironman között. A verseny keménységét jelzi, hogy a huszonegy indulóból csak nyolcan tudták leküzdeni a távot az olaszországi Lonato del Gardában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.