Telt ház előtt lépnek pályára a Mocsai-fiúk

A jegyek csütörtök délre fogytak el, a belépőket nyolc nap alatt kapkodták el a szurkolók.

TK
2013. 10. 17. 13:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jegyek csütörtök délre fogytak el, a belépőket nyolc nap alatt kapkodták el a szurkolók a világbajnok elleni felkészülési összecsapásra. A két válogatott a 2014 januári, dániai Európa-bajnokságra készül a barátságos mérkőzéssel.

„A mérkőzést a DUNA Televízió közvetíti, így mindenki láthatja! Tehát ne feledjétek, november 2., 16:10! Le ne maradjatok róla!” – olvasható a magyar kézilabda-válogatott hivatalos Facebook-oldalán.

A szövetség tájékoztatása szerint a világbajnok rivális 16 játékossal érkezik hozzánk, a keretből tizenhárman szerepeltek a januári vb-n aranyérmes válogatottban. A Mocsai Lajos által dirigált válogatott 19 játékossal veszi fel a harcot Spanyolország ellen.

kapusok: Mikler Roland (Pick Szeged), Pallag Péter (Csurgó), Tatai Péter (Pick Szeged)
jobbszélsők: Gulyás Péter (MKB MVM Veszprém), Harsányi Gergely (Grundfos Tatabánya)
jobbátlövők: Ancsin Gábor (Pick Szeged), Mocsai Tamás (Hannover-Burgdorf, német), Nagy László (MKB MVM Veszprém)
irányítók: Császár Gábor (Paris Saint-Germain, francia), Lékai Máté (Celje, szlovén)
beállók: Schuch Timuzsin (MKB MVM Veszprém), Szöllősi Szabolcs (Csurgó), Zubai Szabolcs (Pick Szeged)
balátlövők: Ilyés Ferenc (Pick Szeged), Nagy Kornél (Dunkerque, francia), Putics Barna (VfL Gummersbach, német)
balszélsők: Iváncsik Gergő (MKB MVM Veszprém), Vadkerti Attila (Pick Szeged), Varsandán Milán (B. Braun Gyöngyös)

A világbajnok spanyolokkal, valamint az izlandi és a norvég csapattal került azonos csoportba az olimpiai negyedik magyar férfikézilabda-válogatott a január 12–26. közötti dániai Európa-bajnokságon. A kvartett első három helyezettje jut a legjobb 12 közé, a középdöntőbe. „Az olimpia után ismét megkaptuk a halálcsoportot – fogalmazott korábban Mocsai Lajos szövetségi kapitány. – Nagy bravúr lenne a továbbjutás, amelyre csak teljes csapattal, alapos felkészüléssel van esélyünk.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.