Totti a világbajnokságon? Nem elképzelhetetlen

Francesco Totti tagja lenne az olasz labdarúgó-válogatottnak, ha most rendeznék a világbajnokságot.

WL
2013. 10. 07. 19:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Cesare Prandelli szövetségi kapitány ezt arra a kérdésre felelte, amely a Serie A-ban százszázalékos teljesítménnyel listavezető AS Roma az idényt kiváló formában kezdő csapatkapitányának válogatottba való esetleges visszatérésére, illetve lehetséges vb-szereplésére vonatkozott. Az olasz nemzeti együttessel 2006-ban világbajnok futballista éppen a hét évvel ezelőtt megnyert vb-döntőn szerepelt legutóbb a Squadra Azzurrában.

A 37 éves csatárnak elévülhetetlen érdemei vannak abban, hogy klubcsapata hibátlanul rajtolt ebben az idényben, számos gólpassza mellett példának okáért a hétvégi fordulóban két góllal járult hozzá az AS Roma sikeréhez az Internazionale vendégeként.

A szakvezető mostani kijelentésével megerősítette korábbi nyilatkozatát, amely szerint ha Totti megfelelő formában lesz, behívja a 2014-es, brazíliai világbajnokságra számításba vett keretébe. Korábban a játékos is úgy nyilatkozott, hogy alkalomadtán ismét a válogatott rendelkezésére állna, de az idény végéig csak a klubjára szeretne koncentrálni, s májusban érdemes újra megvizsgálni a kérdést.

Az eddig 58-szoros válogatott Totti 16 esztendősen mutatkozott be a római Farkasoknál, akiknél immár 22. élvonalbeli szezonját tölti, ráadásul szeptemberben 2016-ig ismét hosszabbított. Jelenleg 230 gólnál tart az olasz első osztályban, amelynek eredményességi örökranglistáján a második helyen áll Silvio Piola mögött, aki karrierje során 274 találatot szerzett a Serie A-ban.

Az olasz válogatott már kijutott a jövő évi vb-re.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.