Tucatnyian sérültek meg Szalaiék meccse előtt

Tizenkét ember megsérült kedden este Bázelben, az FC Basel és a Szalai Ádámot is foglalkoztató Schalke 04 labdarúgó Bajnokok Ligája-mérkőzése előtt.

TK
2013. 10. 02. 11:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közülük hármat kórházba is kellett szállítani – közölte a svájci rendőrség, amely gumilövedékekkel és könnygázzal fékezte meg a St. Jakob Stadion előtt egymással összecsapó két szurkolói csoportot.

A német csapat által 1–0-ra megnyert találkozó kapcsán összesen 27 embert állított elő a rendőrség, közülük 17 Greenpeace-aktivista. A nemzetközi környezetvédelmi szervezet négy tagja nem sokkal a mérkőzés kezdete után leereszkedett a stadion tetejéről egy hatalmas sárga molinóval, amellyel az Európai Labdarúgó-szövetséget (UEFA) és a Schalkét is támogató orosz Gazprom északi-sarki fúrásai ellen tiltakoztak, és azt követelték, hogy engedjék szabadon az Oroszországban napok óta fogva tartott társaikat.

Az akció miatt a bázeli meccset mintegy öt perce félbe kellett szakítani, az UEFA pedig vizsgálatot indított az incidens miatt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.