Új trónkövetelővel kell szembenéznie a Veszprémnek

Az ukrán Motor Zaporizzsja az orosz kézilabda-iskola jeles képviselője, a játékosok védekezésben remekül alkalmazzák a hatosfalat.

TK
2013. 10. 09. 8:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A két csapat csütörtöki, veszprémi összecsapása előtt a spanyol szakember a klub honlapján elmondta: az ellenfél az orosz kézilabda-iskola jeles képviselője, a játékosok védekezésben remekül alkalmazzák a hatosfalat, de nem riadnak meg attól sem, ha meg kell nyitni a védekezést. „Fizikálisan rendkívül erősek, kiváló átlövőkkel játszanak. Remek az összhang az irányítók és a beálló között. Ezek ismeretében nagyon nehéz mérkőzésre számítok, de az Arénában mindenképpen nyernünk kell” – mondta Ortega.

A jobbszélső Gulyás Péter elárulta: őket is meglepte, hogy az ukránok pontot szereztek a német Rhein-Neckar Löwen otthonában. „A második fordulóban nyertek, ezzel átírták az őszi fordulók esélylistáját, hiszen jelenleg ők a másodikak a csoportunkban. Rendkívül fontos összecsapás előtt állunk, a győzelmünkkel kicsit leszakíthatjuk őket is.”

Az irányító Chema Rodríguez szerint minden ellenfelet tisztelni kell. „Most kezdjük mi is felvenni a BL ritmusát, szükségünk van arra, hogy még egységesebbek legyünk, még kevesebbet hibázzunk. Nehéz meccs vár ránk, hiszen mi vagyunk a mérkőzés esélyesei, ez mindig lelki teherrel párosul, melyet az ellenfél kihasználhat” – mondta a spanyol játékos.

A magyar együttes az első körben simán, 28-15-re nyert az Leszgafta-Nyeva ellen Szentpéterváron, majd a csoport rangadóján 30-29-re győzte le a Rhein-Neckar Löwent.

A Zaporizzsja pillanatnyilag a második helyen áll, a német gárda otthonában pontot szerzett (31-31), majd minimális különbséggel verte a Croatia Zagrebet.

Az A csoport 3. fordulójának programja:
MKB-MVM Veszprém – Motor Zaporizzsja, csütörtök 19.00 h
Unyiverszityet Leszgafta-Nyeva – Croatia Zagreb, szombat 14.00 h
Celje (szlovén) – Rhein-Nackar Löwen, szombat 16.30 h

Az állás: 1. Veszprém 4 pont, 2. Zaporizzsja 3, 3. Celje 2 (50-46), 4. Zagreb 2 (54-52), 5. Rhein-Nackar Löwen 1, 6. Leszgafta-Nyeva 0

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.