Van Persie játszani akar

Robin van Persie a holland–magyar selejtező előtti utolsó edzésen együtt gyakorolt a társakkal, játszani akar.

Novák Miklós (Amszterdam)
2013. 10. 10. 12:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fél egykor a legtöbb ember ebédhez készülődik, a holland labdarúgó-válogatott viszont ekkor kezdte a tréninget az Amsterdam Arenában. Nekünk szokatlan, nekik viszont szokott időpontban, miként a holland kollégák elárulták, Louis van Gaal szövetségi kapitány a meccs előtti napon mindig ilyenkor vezényel edzést. Ami után már csak pihenés és taktikai felkészítés tölti ki a hátralévő bő egy napot.

A tréning csupán egy órán át tartott. Sneijderék nem csináltak semmi különöset, ám minden gyakorlatot nagyon gyorsan és fegyelmezetten hajtottak végre. A bemelegítés után rombuszalakzatban labdás koordinációs feladat következett, szigorúan egy érintővel. Utána néhányan Robben és Van Persie vezérletével különváltak, s támadási variációkat próbálgattak, a végén jellemzően lövéssel és nem fejessel. A másik csoport, kétszer nyolcan, a Magyarországon is egyre népszerűbb labdatartást gyakorolta. Csak éppen legfeljebb tizenötször harminc méteres területen, nem kényszeredetten, hanem fél órán át végig lelkesen. Mindenki keményen rúgta a labdát két-három méterre is, s olykor folyamatosan nyolc-tíz jó passz is akadt. Nem kell csodát keresni, ez a modern futball lényege.

Az amszterdami találkozón telt ház lesz, a mérkőzést a közmédia több csatornán is sugározza péntek este 20.20-tól.

A kedd délelőtti edzésről különböző okok miatt még öt magyar játékos hiányzott. Egervári Sándor szövetségi kapitány szerint minimális esélye van együttesének a győzelemre, ugyanakkor ezzel meg kell próbálnia élni a csapatnak.

A „hármas sípszó” után Robben még sprintelt néhányat előre-, oldal- és hátramozgásból is, bizonyára nem érezte magát kellően gyorsnak. Van Persie és Indi pedig passzolgatott még percekig, nekik pedig a labdakezeléssel akadhatnak problémáik

Nem volt kétkapus játék, így az edzés alapján még csak meg sem tippelhetjük a holland kezdőcsapatot. Csak arra hagyatkozhatunk, amit Van Gaal egy napja mondott. A Manchester United sztárját csak akkor nevezi az együttesbe, ha teljesen egészséges, ha nem, akkor Lens vagy Kuyt helyettesítheti. Továbbá Van der Vaart és Sneijder egyszerre nem játszik.

Valószínűleg több fiatal is helyet kap, de abban biztosak lehetünk, bárki is játszik, hajtani fog. Van Gaal roppant egyszerűen motiválja a fiait: egyelőre csak Hollandia jutott ki a világbajnokságra, holland játékos még egy sem.

Többet nem is kell mondani.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.