időjárás 6°C Barbara , Borbála 2022. december 4.
logo

Vettel győzelme után: igazi krimi volt Japánban

MD
2013.10.14. 16:56

A nemzetközi sajtó természetesen főként a világbajnok újabb sikerét taglalja a vasárnapi futam után.

A spanyol El País szerint Vettelnek fiatal kora ellenére már semmit sem kell bizonyítania. „Bár nincs olyan kisugárzása, mint más versenyzőknek, kitörölhetetlen nyomokat hagy az F1 történelmében” – írták. Az El Mundo úgy látja, a német versenyző valójában már jó ideje világbajnok, csak éppen hivatalosan még nem. „Japánban istállója újabb sikerhez segítette úgy, hogy csapattársát, a féktelen természetű Mark Webbert megakadályozta a győzelemben” – tették hozzá. A Marca úgy foglamazott: „Japánban is az nyert, aki mindig. De a szurkolók legalább látványos versenyt láthattak.” Az As úgy vélekedett, hogy bár Vettel jó volt, Webber jobban megérdemelte volna a győzelmet. „Mégiscsak van csapatutasítás a Formula 1-ben” – hangsúlyozták.

Az olasz Tuttosport szerint a Ferrari egy futamgyőzelemmel még visszahódíthatja a szurkolókat, noha Vettelnek már csak három pont kell a vb-címhez. A Corriere dello Sport egész egyszerűen bajnoknak titulálta a német pilótát. „Seb kiharcolta az eleinte nem egyértelmű diadalt, és 90 ponttal vezet Alonso előtt.” A Gazzetta dello Sport továbbment, ugyanis azt írta: „A világnak ismét meg kell hajolnia a legerősebb páros, azaz Vettel és a Red Bull előtt”, hiszen a versenyzőt sorozatban ötödször intették le elsőként, és Indiában már világbajnok lehet.

A brit The Sun szerint Vettelnek – Alonso negyedik helye miatt – még egy GP-t várnia kell arra, hogy „negyedszer is a fején érezze a koronát”. A Daily Telegraph azt írta: „Vettel úgy rohant Szudzukában, mint a célja felé egyre sebesebben haladó vonat. Már csak egy hajszálnyira van a végső győzelemtől.” A Guardian kiemelte, hogy a német pilótának okosan kellett versenyeznie, keményen meg kellett küzdenie a győzelemért. „Igazi krimi volt Japánban, elmaradt az utóbbi futamokra jellemző unalom” – fogalmaztak.

A francia Libération is megelőlegezte a győzelmet. Mint írták, „Vettel sorozatban negyedszer lesz világbajnok – már csak az a kérdés, hogy mikor”. A L’Équipe – a Guardianhez hasonlóan – komoly küzdelemként aposztrofálta a japán nagydíjat, és szintén úgy látja, Vettel most már megállíthatatlan. A Le Figaro cikke szerint a német pilóta kezében vannak a nyerő lapok, így Alonsónak „több csodára is szüksége lenne ahhoz, hogy megfordítsa a vb állását”.

A német B. Z. a nagy vb-mámor elmaradásáról írt. Véleményük szerint Vettel minden körben keményen dolgozott, aminek az idei kilencedik futamgyőzelem lett a jutalma. Az Abendzeitung cikke „Világbajnoki teljesítmény!” felkiáltással kezdődik, melyet esélylatolgatás követ: „Vettel előnye 90 pont, most már egy ötödik hely is elég. Ha minden a terv szerint halad, két hét múlva megvan a negyedik vb-cím.” A Frankfurter Allgemeine szerint viszont a pilótának még várnia kell a vb-címre.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.