Világbajnokokkal avatják a szolnoki uszodát

A magyar férfivízilabda-kupa négyes döntőjét Szolnokon az új uszodában rendezik meg.

BuL
2013. 10. 09. 14:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A sportág szempontjából nagy jelentőséggel bír a beruházás, az egész hazai vízilabda-társadalom örül annak, hogy Szolnoknak új fedett uszodája lesz. Ennek a megünneplésére nagyszerű alkalom a magyar kupa négyes döntője” – közölte Nemcsik Balázs, az MVLSZ főtitkára a szövetség honlapján. Hozzátette: a szolnoki az első olyan uszoda, amely a társaságiadó-kedvezmények (TAO) adta lehetőségek kihasználásával épült fel, új infrastruktúrát teremtve ezzel.

Mohi Zoltán, a szolnoki klub ügyvezető elnöke a beruházásról szólva elmondta, hogy a meglévő 33 méteres medencét fedték be egy végleges, nem könnyűszerkezetes tetővel, mellé pedig egy főépületet alakítottak ki. Ott kaptak helyet a szociális helyiségek, az öltözők, az emeleten irodák, konditerem és egyéb helyiségek. A medencetér mellett egy 530 fős lelátó készült el, az uszoda befogadóképessége ugyanakkor alkalmanként 1100 főre emelhető.

A főépület mellett egy kültéri, kombinált, rekortánnal borított sportpályát is felépítettek, ahol a labdarúgásnak, a lábtenisznek és a kosárlabdának lehet hódolni, emellett egy 10x10 méteres melegvizes medencét is kialakítottak.

A beruházás nettó 870 millió forintba került, amelynek 70 százalékát a TAO-pénzekből finanszírozták.

A hivatalos avatás előtt várhatóan már az új uszodában bonyolítják le az október 19-ére kiírt Szolnok–Vasas bajnoki rangadót is.

A kupa négyes döntőjébe a Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP VSC, a Kaposvári VK, az A-Híd Szeged VE és a TEVA-Vasas jutott be. Az elődöntők párosítását november 4-én készítik el.

Az MK-finálé programja:

november 16., szombat:
1. elődöntő 14.45
2. elődöntő 16.30

november 17., vasárnap:
döntő 16.15

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.