Visszavonul a kómába esett síző

Bejelentette visszavonulását Daniel Albrecht világbajnok svájci alpesi síző, aki 2009-es szörnyű balesete után csaknem három hétig kómában volt.

SZN
2013. 10. 06. 20:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 30 éves versenyző a 2009. január 22-ei, kitzbüheli edzésen a cél előtt, egy ugrató után a levegőben elvesztette az egyensúlyát, a hátára zuhant, s a balesetben súlyos koponya- és tüdősérüléseket szenvedett. Az orvosok három hétig tartották mesterséges kómában, majd egy hónappal később kezdhette meg a rehabilitációt.

A 2007-ben szuperkombinációban világbajnok, továbbá négy világkupa-győzelmet aratott Albrecht felépülése után visszatért a lejtőkre, de már nem tudott a legjobbak közé kerülni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.