Wilshere: Angolok kellenek az angol csapatba

Csak angol futballistákat szeretne látni a válogatottban Jack Wilshere.

WL
2013. 10. 09. 11:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Arsenal középpályása nyilatkozatával a 18 éves Adnan Januzajra utalt, aki a hétvégén a Manchester United mindkét gólját szerezte a Sunderland ellen 2-1-re megnyert bajnokin, és akire már Roy Hodgson szövetségi kapitány is felfigyelt. A belgiumi születésű Januzaj koszovói albán családból származik, nagyszülei pedig törökök, de a nemzetközi szövetség szabályzata alapján ha öt évig Angliában él, 2018-tól pályára léphet az angol válogatottban.

„Szerintem ettől még nem lesz valaki angol, és nem kellene játszania a válogatottban – közölte Wilshere. – Ha én öt évig Spanyolországban élnék, attól még nem lennék spanyol. Nem szabad elfelejtenünk, hogy kik vagyunk. Mi angolok vagyunk.”

Az U21-es válogatottat irányító Gareth Southgate a téma kapcsán kifejtette, változik a világ, manapság sok ember költözik külföldre és vállal ott munkát. „Elsősorban az a kérdés, hogy miért akar valaki máshol játszani” – tette hozzá.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.