Bejelentés: Azarenkáék Budapestre jönnek

Igazi világsztárok igazi tétmeccseket játszhatnak februárban Budapesten a magyar női teniszválogatott ellen.

BuL
2013. 11. 06. 22:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Február 4. és 8. között a budapesti Syma Csarnokban kerül sor a magyar női válogatott részvételével a Fed-kupa euroafrikai zónája I-es csoportjának küzdelmeire.

A magyar szövetség (MTSZ) szerdai tájékoztatása szerint a női csapatverseny harmadik vonalában jelenleg Magyarország mellett Ausztria, Fehéroroszország, Belgium, Bulgária, Horvátország, Nagy-Britannia, Izrael, Lettország, Luxemburg, Hollandia, Portugália, Románia, Szlovénia, Tunézia, Törökország és Ukrajna szerepel. Ez azt jelenti, hogy akár a világranglista második helyén álló fehérorosz Viktorija Azarenkát, az idén hat tornán – köztük a budapestin is – diadalmaskodott román Simona Halepet, továbbá a wimbledoni elődöntős belga Kirsten Flipkenst is láthatja a magyar közönség.

A 17 csapat három négyes és egy ötös csoportba kerül. A csoportmérkőzésekre kedden, szerdán, csütörtökön és pénteken kerül sor. A négy csoportgyőztes szombaton a rájátszásban dönt arról, hogy mely két csapat jut be az áprilisi Világcsoport II rájátszásába. A csoportok utolsó helyezettjei szombaton arról döntenek, hogy mely két csapat esik ki az euroafrikai zóna II. csoportjába, a helyosztókat pedig szintén szombaton játsszák.

Az MTSZ legutóbb 2008-ban rendezett Fed-kupa-csoporttalálkozót, idén februárban az izraeli Eilat volt a házigazda, ahol Barátosi Levente szövetségi kapitány együttese a 16 csapatos torna ötödik helyén végzett.

A férfiak Davis-kupájához hasonlatos Fed-kupában a Világcsoport és a szintén nyolctagú Világcsoport II alatt a harmadik vonal már regionális felosztásban működik, itt amerikai, euroafrikai és ázsiai-óceániai zónát hoztak létre.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.