Eltüntette Kína egyik legjobb sportolóját

Eltiltották az úszástól a kínaiak szupersztárját, a miértekről pedig egy szót sem mondanak.

BuL
2013. 11. 05. 11:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Határozatlan időre felfüggesztették Szun Jangnak, a kínaiak olimpiai és világbajnok, világcsúcstartó úszójának a versenyzési jogát.

Az őt felkészítő edzőközpont hivatalos indoklása szerint a 21 éves sportolót azért büntették meg, mert az elmúlt időszakban előadásokról, illetve tréningekről is rendszeresen hiányzott. Azt cáfolták, hogy a felfüggesztésnek – amely az edzésekre, a versenyekre és a médiamegjelenésekre is vonatkozik – közé lenne ahhoz, hogy a versenyző vasárnap jogosítvány nélkül vezetett egy nagy értékű autót, amellyel közlekedési baleset részese volt. Az incidens után hét nap elzárásra ítélték.

Szun a tavalyi, londoni olimpián 400 és 1500 méter gyorson arany-, 200 méter gyorson ezüst-, a 4×200-as váltóval pedig bronzérmet szerzett. Ő az első kínai férfi úszó, aki ötkarikás játékokon első helyen végzett. Az elmúlt két nagymedencés világbajnokságon összesen ötször diadalmaskodott.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.