Federer–Djokovic-elődöntő lesz Párizsban

Mindkét korábbi világelső túljutott ellenfelén a negyeddöntőben: Federer del Potrót, Djokovic Wawrinkát búcsúztatta.

KG
2013. 11. 01. 21:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Federer több mint egy év elteltével győzte le újra dél-amerikai riválisát, ezt megelőzően a tavalyi, londoni olimpia elődöntőjében nyert ellene. Azóta háromszor csaptak össze – legutóbb a múlt heti, bázeli döntőben –, s ezek a találkozók del Potro sikerével zárultak.

A 17-szeres Grand Slam-győztes Federer nagyon jól kezdett, ellenállhatatlan játékkal, mindössze 30 perc alatt megnyerte az első szettet. A második játszmában azonban del Potro fokozatosan feljavult, és a legjobbkor, 5:4-es vezetésénél vette el riválisa adogatását, ezzel pedig egyenlített.

A mindent eldöntő harmadik szettben Federer 2:2-nél vette el az argentin szervajátékát, s bár del Potro azonnal visszajött, a svájci később újra előnybe került (5:3), és ezzel az eséllyel már élt is. Del Potro a meccsben maradásért szerválhatott, de nem tudta megállítani Federert, aki végül 1 óra 43 perc alatt diadalmaskodott.

A svájci játékos az elődöntőben Novak Djokoviccsal találkozik. A korábbi világelső szerb két sima szettben győzte le a hetedikként rangsorolt svájci Stanislas Wawrinkát a pénteki negyeddöntős program nyitómérkőzésén.

A világelső Rafael Nadal rendkívül könnyedén, sima két szettben nyert a francia Richard Gasquet ellen a negyeddöntőben. Az idén már tíz tornán diadalmaskodott spanyol klasszis 12. alkalommal verte a franciát, így továbbra is hibátlan kettejük párharcában.

Eredmények, elődöntő, párizsi tenisztorna:

Federer (svájci, 5.) – Del Potro (argentin, 4.) 6:3, 4:6, 6:3
Djokovic (szerb, 2.) – Wawrinka (svájci, 7.) 6:1, 6:4
Nadal (spanyol, 1.) – Gasquet (francia, 9.) 6:4, 6:1

később:
Ferrer (spanyol, 3.) – Berdych (cseh, 6.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.