Ha kedd, akkor büntet az MLSZ

Az Újpest, a Fradi és a Diósgyőr is több százezres büntetést fizethet.

WL
2013. 11. 05. 19:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A MLSZ honlapja szerint az Újpestnek azért kell fizetnie, mert vasárnap, a Debrecen elleni hazai bajnoki találkozón drukkerei pirotechnikai eszközöket használtak, megbotránkoztató rigmusokat skandáltak, illetve rasszista megnyilvánulásaik voltak. A testület a Szusza Ferenc Stadion D lelátójának lezárását is elrendelte egy mérkőzésre, ám ennek végrehajtását december 31-éig felfüggesztette.

A bizottság kiemelte, hogy az újpesti klubot sorozatban harmadik alkalommal kellett rasszista megnyilvánulások miatt büntetni, ezért döntött magasabb bírság mellett.

A Diósgyőr–Ferencváros találkozón a hazaiak politikai tartalmú molinó kifeszítése mellett nem engedélyezett reklám kihelyezése miatt kaptak – visszaesőként – félmillió forintos büntetést. Ezen a meccsen a ferencvárosi szurkolók megbotránkoztató rigmusokat kiabáltak és különböző tárgyakat dobáltak a pályára.

A fegyelmi bizottság Bekő Balázst, a Kecskemét vezetőedzőjét a soron következő bajnoki találkozóról eltiltotta. A múlt hétvégi, 13. fordulóban kiállított játékosok közül az újpesti Mike Negót két, míg Farkas Andrást (Kecskemét), Windecker Józsefet (Paks) és Selim Bouadlát (DVSC) egy-egy mérkőzésre tiltotta el a testület.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.