Lehetetlen küldetésre vállalkoznak a győri lányok

A Jekatyerinburg „olyan a női kosárlabdában, mint labdarúgásban a Barcelona vagy a Real Madrid”.

TK
2013. 11. 06. 13:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Nagy öröm, hogy egyáltalán itt lehetünk, és a harmadik szezonunkat kezdhetjük az Euroligában – mondta az együttes szerdai sajtótájékoztatóján Fűzy András. – Az elmúlt két hónapban sokat beszélgettünk, és sokszor úgy éreztük, lehetetlen küldetés, hogy felkészüljünk a november 7-i rajtra.”

A győri csapatot egy soproni mérkőzésre szállító autóbusz Kapuvárnál ütközött össze egy személyautóval. A szerencsétlenség helyszínén meghalt Tapodi Péter klubigazgató, Fűzy Ákos vezetőedző a győri kórházban vesztette életét, a szerb Natasa Kovacsevicsnek pedig térd alatt amputálni kellett a lábát.

Fűzy András – akinek Fűzy Ákos az unokatestvére volt – úgy fogalmazott: a második lehetetlen küldetés a címvédő orosz Jekatyerinburg elleni helytállás, a harmadik pedig a csoportból való továbbjutás lenne. A győriek a Jekatyerinburg mellett a francia Bourges, a szlovák Kosice, az olasz Schio és a török Kaiseri csapatával vannak egy csoportban.

„Az orosz csapat olyan a női kosárlabdában, mint labdarúgásban a Barcelona vagy a Real Madrid – vette át a szót Szentendrei Áron vezetőedző. – Tele van olimpiai és világbajnokokkal, míg mi az ismert körülmények miatt még mindig csak kilencen edzünk, így az öt az öt elleni játékot sem tudjuk gyakorolni.” Az edző hozzátette: december elsején kapcsolódnak be a magyar bajnokságba, reméli, addigra Koch Dóra, Pénzes Kinga és Czirják Noémi is visszatérhet.

A győri klub arra kéri szurkolóit, hogy a csütörtökön 18 órakor kezdődő mérkőzésre az Egyetemi Csarnokba mindenki hozzon magával egy plüssállatkát, és azokat a játékosok bemutatásakor dobja a pályára. Ezeket összegyűjtik, és elviszik majd Belgrádba Natasa Kovacsevicsnek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.