Megúszta a börtönt, mert profi sportoló

A zebrán ütött el egy nőt, aki később meghalt, ennek ellenére mégsem megy börtönbe Ivana Lovric.

SZN
2013. 11. 01. 17:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 28 éves kézilabdázó 2012. október 29-én hajnali öt óra körül Horvátország fővárosában elütötte a 33 éves Vesna Petrovicot, aki a munkahelyére igyekezett és szabályosan, a gyalogátkelőn szeretett volna átkelni az úton.

Lovric a halálos kimenetelű baleset után nem állt meg, nem hívta sem a rendőrséget, sem a mentőket, s mint később kiderült, korábban alkoholt fogyasztott. Mindezek ellenére a zágrábi községi büntetőbíróság úgy döntött, hogy nem kell börtönbe vonulnia: 18 hónapos börtönbüntetést kapott, öt évre felfüggesztve.

A bíró azzal magyarázta a nem jogerős ítéletet, hogy „profi kézilabdázóról van szó, akinek korábban nem volt semmilyen kellemetlen ügye, nézeteltérése a törvénnyel, és akinek az említett esetig nem volt semmilyen szabálysértése”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.