Négyet rúgott a Fradi a Diósgyőrnek

Miskolcon talált magára a Ferencváros, nagy sorozatot zárt le a Diósgyőr. Meglepetésre kikapott a Videoton.

MNO
2013. 11. 02. 19:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ferencváros 4-1-es győzelmet aratott a Diósgyőr vendégeként a labdarúgó NB1 13. fordulójának szombati rangadóján, ezzel megszakadt a hazaiak augusztus 11. óta tartó, kilencmeccses veretlenségi sorozata.

A hazaiak a kezdés után azonnal vezetéshez jutottak, de nem tudták kihasználni a lélektani előnyt. A Ferencváros ugyanis nem jött zavarba, fokozatosan átvette a játék irányítását, és egy szabadrúgásból lőtt, szépségdíjas góllal egyenlített. A diósgyőriek játékában ezúttal sok volt a hiba, különösen a középpályán adtak el rengeteg labdát.

A fordulás után már végig az történt a pályán, amit a vendégek akartak. A zöld-fehérek tetszetős, átgondolt és taktikus futballt mutattak, nagyszerű támadásokat vezettek, és a helyzeteiket is jól használták ki. A Ferencváros egyértelmű és megérdemelt győzelmet aratott.

Kisebbfajta kalandtúrával ért fel a diósgyőri stadion megközelítése szombat délben, már az M3-as autópálya egyik benzinkútjánál igazoltatták a rendőrök a tudósítót, majd Miskolc határában, az Auchan áruháznál egyszer csak fülsiketítő szirénázás verte fel a város kora délutáni csendjét, legalább tíz rohamkocsi száguldott, motorosokkal megerősítve, az M3-as bejárata felé. Ki tudja, mit okozhatott a Budapestről a borsodi megyeszékhely felé áramló, másfélezres zöld-fehér szurkolóhad...

 

Odabenn a stadionban pompás hangulat fogadta az érkezőt, piros-fehérben úszott a lelátó, de a Fradi-szektor sem maradt csendben... Mindkét edző okozott meglepetést a publikumnak. Tomiszlav Szivics, a hazaiak mestere kihagyta a válogatott Elek Ákost, beállította a védelem tengelyébe a Honvédtól eltanácsolt debreceni Andrást, míg ferencvárosi kollégája, Ricardo Moniz mellőzte Buzsáky Ákost.

 

Megható gesztusként hatalmas „Gyógyulj meg, Akeem!” és „Gyógyulj meg, Bence!” transzparenssel kívántak gyógyulást a csapatok a szívinfarktuson és lábamputáción átesett ferencvárosi Akeem Adamsnek és a leukémiával küzdő diósgyőri kapusnak, Rakaczki Bencének.

Ricardo Moniz elemezte a ferencvárosi győzelem megszületésének körülményeit: Először is gratulálok a Diósgyőrnek, nagyszerű dolog Magyarországon ilyen körülmények között futballozni. Olyan csapat ellen játszottunk, amely ugyancsak nyílt futballt művel, ebből remek játék alakult ki. Védőink egy az egyben játszottak, nevetséges gólt kaptunk az elején, így kénytelenek voltunk még erősebben támadni, fontos volt, hogy ne kapjunk még egy gólt. Kerestük a megoldásokat, Holman domináns volt a középpályán, sajnos, a hatékonyságával baj volt. Böniget, Gersont próbáltuk megtalálni, a fantasztikus szabadrúgásgól jelentette a fordulatot. A szünetben úgy éreztük, több van ebben a meccsben, mint a döntetlen. A második gólunk álomgól volt, tankönyvbe illő. Kettős cserével kísérletezett az ellenfél, de mi erre jól reagáltunk. Jött a harmadik gólunk, szintén szép akcióból. Igazából a negyedik gól adta meg a kegyelemdöfést. Nagy tisztelet a remek közönségnek. Akeem Adams számára minden nap élet-halál, reméljük, megtaláljuk a megoldást.

Tomiszlav Szivics, a Diósgyőr edzője: Nagyon szépen indítottuk a mérkőzést, talán túl szépen... A középpályán nem tudtuk lestoppolni őket, nem tudtuk a játékunkat játszani. A második félidőben még a folyosón voltunk, amikor bekaptuk a második gólt. Ma az történt, amit a Fradi akart, amit eddig nem tudtak berúgni, az most mind bement ellenünk. Miért nem tudtunk profitálni a korai gólunkból? Mert a Fradi jó csapat. Annyira pedig mi még nem vagyunk jók, hogy a gyors gólunk után még egyet tudjunk rúgni rövid időn belül. Már Szombathelyen voltak figyelmeztető jelek, fejben fáradtak voltak a fiúk. Meg kell szokni a sikert is, reméljük, a vereségeket nem fogjuk. Ez egy hosszabb folyamat. Nyolc veretlen meccs után ki lehet kapni, hogy ez most pont a Fradi ellen történt, az sajnos fájó...

Futács Márkó, a Diósgyőr centere: Már Szombathelyen kaptunk egy figyelmeztetést, ma pedig egy jókora pofont a Fraditól, de ez benne van a futballban, tudtam, hogy egyszer vége szakad a sorozatunknak. Mindenki menjen haza most a családjához, verje ki a fejéből a keserű gondolatokat, és aztán kezdődjön egy újabb jó sorozat, mindjárt a Pécs ellen. Szerda-szombat, angolos tempóban mennek ezután a meccsek, ez nekem nem újdonság, remélem, a többieknek sem. Hogy mi a helye a Diósgyőrnek? Szerintem az, ahol most állunk, a dobogón. Az őszt a dobogón kell befejeznünk, s aztán egy jó felkészülést követően ott folytatnunk tavasszal, ahol ősszel befejeztük

NB1, 13. forduló:

Diósgyőri VTK-Ferencváros 1-4 (1-1)

Diósgyőr, 11 ezer néző, v: Andó-Szabó
gólszerzők: Futács (1.), illetve Jenner (14.), Böde (46., 86.), Gyömbér (52.)
sárga lap: Vadász (30.), Futács (33.), Kostic (61.), Nikházi (71.), Debreceni (76.), illetve Besic (33.), Mateos (43.)

DVTK:

Rajic - Vági, Vadász, Debreceni, Gohér - Abdouraman (Gosztonyi, 55.), Kostic, Nikházi, Barczi (Elek, 69.) - Tisza (Bacsa, 55.), Futács

Ferencváros:

Jova - Gerson (Jovanovic, 90.), Mateos, Besic, Bönig - Somalia, Gyömbér, Holman, Józsi (Busai, 84.), Jenner (Cukic, 88.) - Böde

Kaposvári Rákóczi FC - Videoton FC 1-0 (0-0)

 

Mezőkövesd Zsóry FC - Pécsi MFC 0-1 (0-0)

 

Puskás Akadémia FC - MTK Budapest 1-1 (0-0)

 

MVM Paks-Szombathelyi Haladás 0-1 (0-0)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.