Nesta végleg befejezi

Bejelentette visszavonulását Alessandro Nesta, az olaszok világbajnok futballistája.

WL
2013. 11. 07. 12:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 37 éves védő legutóbb az észak-amerikai bajnokságban érdekelt Impact Montréal együttesében szerepelt. Utolsó mérkőzésén szerdán lépett pályára, csapatával 2-1-es vereséget szenvedett az előző szezonban döntős Houston Dynamótól a rájátszás negyeddöntőjének visszavágóján.

„Szerencsés vagyok, hogy húsz évig játszhattam a legmagasabb szinten, de a testem elfáradt, úgy érzem, a legjobb időben fejezem be. Most új életet kezdek, szeretnék a családommal lenni” – mondta a mérkőzést követő sajtótájékoztatón Nesta.

A kiváló védő 78-szor szerepelt az olasz válogatottban, amellyel 2006-ban világbajnoki címet, 2000-ben pedig Európa-bajnoki ezüstérmet szerzett. A Milannal kétszer nyerte meg a Bajnokok Ligáját, korábban a Lazióval a Kupagyőztesek Európa Kupáját hódította el. Háromszoros bajnoknak és olasz kupagyőztesnek mondhatja magát, s az Európai Szuperkupát is háromszor nyerte meg, egyszer pedig a klubvilágbajnokságon is győztes csapat tagja volt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.