Pelé védelmére kelt a brazil „hazaárulónak”

Pelé védelmébe vette Diego Costát, aki a spanyol labdarúgó-válogatottat választotta a brazil helyett.

BuL
2013. 11. 05. 10:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pelé szerint a braziloknak el kell fogadniuk Diego Costa döntését. Szerinte jól választott, ha valóban úgy érezte, hogy nem kezelték értékének megfelelően ezt megelőzően.

Az Atlético Madrid brazil születésű csatára egy hete írt levelet a Brazil Labdarúgó-szövetségnek, amelyben jelezte: a spanyol nemzeti csapatot választja. A 25 éves játékos már korábban is kijelentette, hogy választott hazájának válogatottjában kíván játszani, ha a szövetségi kapitány számít rá.

A spanyol élvonal góllövőlistáját jelenleg 13 góllal – a realos Cristiano Ronaldóval holtversenyben – vezető támadónak azért kellett ismét színt vallania, mert a múlt héten Luiz Felipe Scolari, a jövőre vb-házigazda brazilok szövetségi kapitánya bejelentette: kipróbálná az e havi, Honduras és Chile elleni két barátságos mérkőzésen.

A futballista márciusban két barátságos meccsen játszott a brazil csapatban, de a júniusi Konföderációs Kupára nem kapott meghívót. A nemzetközi szövetség (FIFA) szabályzata szerint akik csak barátságos mérkőzésen léptek pályára egy ország színeiben, ugyanakkor egy másik ország állampolgárságával is rendelkeznek, választhatnak, melyik válogatottban kívánnak szerepelni.

A spanyolok legközelebb november 19-én lépnek pályára, Johannesburgban látja őket vendégül a dél-afrikai együttes.

A kettős állampolgár Costa 2006 óta játszik Európában, és 2007-ben költözött Spanyolországba.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.