Roy Keane most sokat tehet Írországért

Az egykori manchesteri fenegyerek Martin O’Neill munkáját segíti a válogatottnál.

WL
2013. 11. 06. 12:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A helyi sajtó napok óta cikkezett arról, hogy a szövetség már megállapodott a két szakemberrel, a hivatalos kinevezést azonban csak kedden este hozták nyilvánosságra.

A 61 éves, északír O’Neill nyolc hónapja volt munka nélkül, miután menesztették az angol Premier League-ben szereplő Sunderlandtől, míg Keane mostanában televíziós kommentátorként tevékenykedett, legutóbb, még 2011-ben pedig az Ipswich Town vezetőedzője volt. A szövetségi kapitányi poszt az olasz Giovanni Trapattoni szeptemberi távozás után üresedett meg.

O’Neill első meccse a jövő pénteki, Lettország elleni, hazai barátságos találkozó lesz. Az új kapitány a Celtickel 2000 és 2005 között három bajnokságot és három Skót Kupát nyert, s 2003-ban UEFA Kupa-döntőig vezette együttesét. Később az angol Premier League-ben szereplő Aston Villával ért el sikereket, amellyel háromszor hatodik volt a bajnokságban, 2010-ben pedig Ligakupa-finálét játszhatott.

A 2006-ban visszavonult Keane ikonikus alakja az ír labdarúgásnak, a Manchester Uniteddel többek között Bajnokok Ligáját is nyert. Kinevezése mégis meglepetésnek nevezhető, ugyanis 2002 óta kifejezetten rossz viszonyt ápol a szövetséggel, mivel a japán–koreai közös rendezésű világbajnokság előtt amatőrnek nevezte a csapat felkészülését és elhagyta a keretet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.