Spanyol győzelmet hozott a debreceni gálameccs

A magyar férfi kézilabda-válogatott 29-24-re kikapott a világbajnok spanyoloktól.

WL
2013. 11. 02. 17:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A két együttes azonos csoportban szerepel majd a kontinensviadalon, mégis sikerült rábírni a spanyolokat a felkészülési összecsapásra, amelyet telt ház, csaknem 6500 néző előtt rendeztek a Főnix Csarnokban.

Jól kezdtek a vendégek, elléptek 3-1-re, ám a 14. percben Nagy László révén sikerült egyenlíteni (6-6). A kapus Tatai remeklésével és a szélvészgyors Lékai beállásával 13-12 lett, de a szünet előtt egyenlítettek a spanyolok.

A második félidőben váltott vezetéssel haladtak előre a csapatok, majd negyedórával a vége előtt Montoro vezérletével 20-23-ra módosult az állás. A későbbiekben sem csökkent az ellenfél lendülete, 27-21-es spanyol vezetésnél Mocsai Lajos szövetségi kapitány időt kért, de a különbséget már alig tudta csökkenteni a magyar együttes.

Eredmény:

Magyarország–Spanyolország 24-29 (13-13)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.