Szitává lőtték az újságírót

Ismeretlen támadók megöltek kedden Mexikóban egy sportújságírót – közölte a rendőrség.

NT
2013. 11. 06. 10:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A gyilkosság az ország északkeleti részén fekvő Sinaloa állam Angostura városában történt. Alberto Angulo Gerardo, a helyi rádió sportújságírója autóban utazott feleségével és két lánytestvérével együtt, amikor fegyveres támadók három gépkocsival üldözőbe vették, megpróbálták megállítani autóját, vélhetően azért, hogy ellopják a járműt, majd nagy kaliberű fegyverből tüzet nyitottak rá. Az újságírót megölték, a jármű három másik utasát megsebesítették.

Mexikóban 2000 óta 84 újságírót öltek meg, és húsz sajtósnak nyoma veszett. A csendes-óceáni partvidéken fekvő Sinaloa állam a Joaquin „El Chapo” Guzman által vezetett Sinaloa drogkartell egyik fellegvára. Guzman az ország egyik legkeresettebb bűnözője, 2001-ben szökött meg egy szigorúan őrzött börtönből.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.