Új név a kalapban, sztáredzők között válogat az MLSZ

Sajtóértesülések szerint a svéd Sven-Göran Eriksson neve is is szóba került mint leendő magyar kapitány.

TK
2013. 11. 06. 14:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 65 éves Sven-Göran Eriksson korábban Anglia, Mexikó és Elefántcsontpart válogatottját is irányította, ezenkívül Portugáliában, Olaszországban, Thaiföldön és az Egyesült Arab Emirátusokban is dolgozott, jelenleg pedig Kínában tevékenykedik.

A 68 éves Jupp Heynckes még nem dolgozott válogatottnál, viszont Bajnokok Ligáját nyert 1998-ban a Real Madriddal, idén tavasszal pedig triplázott a Bayern Münchennel. „A német edző tökéletes megoldás a válogatott számára, ám elengedhetetlen, hogy ezzel párhuzamosan a piramis alján is történjen valami. [ ] Jöjjön Jupp Heynckes, de akkor legyen ő a kapitány a következő nyolc esztendőben. Építkezzen, tanítson. És teljes stábbal érkezzen” – mondta Dárdai Pál, a német Herta BSC utánpótlásedzője a Nemzeti Sportnak.

„Én már sokkal cifrább neveket is hallottam, sőt De momentán semmilyen információm nincs arról, hogy új név került volna a kalapba. Zajlanak a tárgyalások, amelyekről pillanatnyilag semmit nem tud elmondani a szövetség. Nagyon meglepne, ha délutánra vagy estére kiderülne, ki lesz a kapitány. Ennek eldöntése a következő hetek feladata, és ha megegyezés születik, akkor természetesen napvilágra kerül” – mondta az MLSZ sajtóosztálya részéről Sztancsik Tamás, olvasható a Rangadó.hun. A honlap úgy tudja, hogy akár ma estig kiderülhet, ki lesz a válogatott kapitánya.

A Nemzeti Sport értesülései szerint a fentieken kívül több név is van a kalapban:

– Guus Hiddink: a holland szakember, aki a munka nélküli edzők táborát erősíti, legalább akkora fogás lenne, mint Jupp Heynckes.

– Bölöni László: már többször felmerült a neve, egyes vélemények szerint inkább szakmai igazgatónak jönne, bár Katarból nehéz lenne elcsábítani.

– Paulo Sousa: a portugál mellett szól, hogy kiválóan ismeri a magyar terepet, és talán olcsóbb a fentebb említetteknél is. Jelenleg az izraeli Maccabi Tel-Aviv edzője.

– Robert Prosinecki: a horvátok egykori Barca-klasszisa óriási tapasztalata mellett országa válogatottjának másodedzőjeként és a Crvena Zvezda vezetőedzőjeként is belekóstolt az edzősködésbe.

– Matjaz Kek: az egykori szlovén védő hazája válogatottját kivezette a 2010-es világbajnokságra.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.