Vad István élet és halál ura lesz szerdán

Ha Vad II István és az égiek is „úgy gondolják”, az Atlético ebben a fordulóban bejut a BL-nyolcaddöntőbe.

BuL
2013. 11. 05. 9:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Atlético Madrid bebiztosíthatja helyét a legjobb 16 között a labdarúgó Bajnokok Ligájában, amennyiben a csoportküzdelmek szerdai játéknapján, a papírformának megfelelően, hazai környezetben legyőzi az Austria Wien együttesét.

A százszázalékos madridi alakulat két hete rendkívül könnyedén, 3–0-ra nyert Bécsben, így magabiztosan várhatja a találkozót, s ha ismét diadalmaskodik, akkor klubrekordot állít fel, ugyanis a gárda története során eddig még sosem kezdte négy győzelemmel a legrangosabb európai kupasorozatot. Három egymást követő sikert az 1958/59-as idényben aratott az együttes. A mérkőzést Vad II István vezeti.

Szintén nagy lépést tehet a nyolcaddöntő felé a spanyol bajnok és a listavezető Barcelona, amely a Serie A-ban csak vergődő AC Milant látja vendégül. A párharc milánói felvonásán 1–1-es döntetlen született, ugyanakkor ezúttal meglepetés lenne, ha Massimiliano Allegri tanítványai akárcsak egyetlen pontot is elhoznának a Camp Nou Stadionból, ahonnan az előző szezon nyolcaddöntőjének visszavágóján 4–0-s, azt az megelőző idény negyeddöntőjének második felvonásán pedig 3–1-es vereséggel tértek haza.

Szalai Ádám csapata, a Schalke 04 nincs könnyű helyzetben, ugyanis a Chelsea vendégeként kell helyt állnia úgy, hogy José Mourinho együttese két hete rendkívül simán, 3–0-ra diadalmaskodott Gelsenkirchenben. Szintén a német csapat esélyeit csökkenti, hogy a BL-ben a Chelsea eddig hat alkalommal látott vendégül német csapatot, és ezeket a találkozókat mindannyiszor megnyerte, ráadásul csak a Bayern München – még a 2004/05-ös idény negyeddöntőjének első mérkőzésén tudott gólt szerezni (4–2) – a Stamford Bridge-en.

Az F csoportban az előző szezonban döntős Borussia Dortmund az Arsenalt fogadja, amennyiben Jürgen Klopp együttese ezúttal is legyőzi az Ágyúsokat, az komoly előnyt jelentene számára a továbbjutást illetően.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.