Vettel nyert Abu-Dzabiban is

A Red Bull német pilótája nyerte meg a vasárnapi Forma–1-es Abu-Dzabi Nagydíjat.

VZ
2013. 11. 03. 15:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sebastian Vettel sorozatban negyedik világbajnoki címét már múlt héten, Indiában bebiztosította, mégsem pihent bele a garantált győzelembe. A német versenyző legújabb, abu-dzabi győzelmével 130 ponttal vezet a második helyezett Alonsóval szemben.


Webber egyik utolsó esélye lett volna

Vettel csapattársa, a szintén red bullos Mark Webber a szombati időmérőn még magabiztosan előzte be a németet, a futamon viszont nem volt szerencséje, Vettel már a rajtnál maga mögött hagyta a beragadó ausztrált, akinek ez volt talán az utolsó esélye egy futamgyőzelemre, tekintettel arra, hogy a szezon végén visszavonul, az idényből pedig már csak három futam van az abu-dzabival együtt. Webber utoljára tavaly Silverstone-ban győzött, összesen pedig 9 futamgyőzelme volt.


A mezőny végéről induló Kimi Räikkönen első felfüggesztése egy ütközés miatt eltört, így a finn pilóta kénytelen volt kiállni. Egy kör után Vettel, Rosberg, Webber, a lotusos Romain Grosjean, Hamilton és Nico Hülkenberg (Sauber) volt az első hat sorrendje.

Az első kerékcserék után az első hat helyen nem változott a sorrend, majd Webber a 20. körben utolérte és megelőzte Rosberget. Féltávnál Vettel, Webber és Rosberg autózott a dobogós helyeken, mögöttük Grosjean, Felipe Massa (Ferrari) és Hamilton haladt. Utóbbi a 30. körben járt ismét a boxban, Rosberg és Webber három körrel később váltott friss abroncsokra, Vettel és Grosjean a 38., Massa a 39. körben cserélt kereket.


Vettel sikere a rajttól kezdve töretlen volt, versenytársaitól nem, egyedül csak a lehetséges műszaki hibáktól kellett tartania. Webber, Rosberg és Grosjean simán behozta autóját a második, harmadik és negyedik helyen, míg a spanyol Fernando Alonso taktikázással ötödikként ért célba.


Vettel Abu-Dzabiban beállította Michael Schumacher rekordját, ugyanis előtte csak a hétszeres világbajnok honfitársa volt képes sorozatban hét futamot nyerni, még 2004-ben. A világbajnoki sorozat két hét múlva, a szezon utolsó előtti versenyével, az Egyesült Államok Nagydíjával folytatódik a texasi Austinban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.