Ekkora sztárokat ritkán láthat Budapesten

Telt ház várható a Papp László Sportarénában sorra kerülő Tennis Classics gálán.

NT
2013. 12. 02. 20:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hétfői sajtótájékoztatón Taróczy Balázs főszervező elmondta, mintegy hatezer nézőre számítanak a tornán, amelyet először rendeznek meg a jelenkor nagyjainak elődöntő-döntő rendszerben.

„David Ferrernek a napokban egy adogatómozdulat során megfájdult a karja, így le kellett mondania a budapesti fellépést, ez sajnos bármelyik tornán előfordulhat” – tette hozzá. „Az ő pótlására rögtön Gaël Monfilsra gondoltunk, aki Jo-Wilfried Tsongával szerdán Pozsonyban tart bemutatót, és két éve is járt nálunk, remek hangulatot teremtve.”

A hatfős „mezőny” valamennyi tagja megjelent a sajtóeseményen, így a mostani éljátékosok közül a francia Monfils (31. a világranglistán), honfitársa, Jo-Wilfried Tsonga (10.), a ciprusi Markosz Bagdatisz (87.) és a német Tommy Haas (12.), továbbá a korábbi sztárok közül a kétszeres US Open-bajnok ausztrál Patrick Rafter és a volt világelső, hétszeres Grand Slam-tornagyőztes svéd Mats Wilander.

A résztvevők egy kvízjáték során cédulákat húztak ki egy üveggömbből, melyeken valamelyikük egy-egy érdekesebb mérkőzése vagy statisztikája szerepelt, és ki kellett találniuk, hogy melyikükről volt szó. A sportág egyik legszínesebb egyéniségének tartott Monfils több derűs pillanatot is okozott azzal, hogy problémái akadtak az angol szöveg olvasásával.

A „fiatalok” közül Monfils, Tsonga és Haas is elégedetten, míg Bagdatisz kissé csalódottan nyilatkozott idei eredményeiről, majd a szót átvéve Rafter tréfásan kijelentette, számára a 100 kilogrammos testsúly volt a cél 2013-ra, és már 95-nél tart. „Remélem, így is megverem majd ezt az öregembert” – tette hozzá Wilanderre mutatva, mire svéd riválisa közölte: idén egyetlen tétmeccset játszott csak egyesben, de akkor legyőzte a szintén ausztrál Pat Casht.

A 16 órakor kezdődő Tennis Classics gálán valamennyi találkozó kilenc nyert gémig tart majd. A jelenlegi élteniszezők négyes torna formátumban küzdenek meg, az elődöntőkben alulmaradt két játékos páros bemutatót tart a két „szeniorral”, s ezt követi majd 20 órakor a finálé.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.