Íme, ő a Fradi új edzője

A német Thomas Doll lett a labdarúgó NB I-ben szereplő Fradi új vezetőedzője.

BuL
2013. 12. 18. 17:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A FTC szerdai közleménye szerint a játékosként 18-szoros válogatott szakember mindenben megállapodott a klub vezetőivel, azt azonban az MTI kérdésére sem hozták nyilvánosságra, hogy meddig írt alá.

Doll a holland Ricardo Monizt váltja a kispadon, utóbbi szerződését december 1-jén bontották fel.

A 47 éves új vezetőedző futballistaként egyebek között a Hamburg és a Lazio csapatában játszott, az olasz klub 1991-ben átigazolási rekordot jelentő 15 millió márkát fizetett érte, abban az időszakban ő volt a világ legértékesebb játékosa.

Edzői pályafutását a Hamburgban kezdte, 2002-től a tartalékcsapatot irányította, két évvel később vette át az első gárdát, amellyel első szezonjában kiharcolta az Intertotó-kupában való indulást, és meg is nyerte a sorozatot. Ennek köszönhetően a Hamburg indulhatott az UEFA-kupában, s a nyolcaddöntőig jutott.

A 2007–08-as szezonban kinevezték a Dortmund élére, amelyet a német kupa döntőjébe vezetett, majd dolgozott a Genclerbirligi, valamint az Al-Hilal csapatánál is.

2005-ben a Kicker magazin az év emberének választotta Dollt, ebben a szezonban ugyanis látványos és roppant eredményes, a Bundesligában szinte példátlan fejlődésen ment keresztül keze alatt a Hamburg csapata.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.