Titkosították Schumacher leleteit

A grenoble-i klinika korlátozta dolgozói hozzáférését a kómában fekvő Michael Schumacher orvosi papírjaihoz.

KG
2014. 01. 10. 9:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az NSO beszámolója szerint eddig a kórház mintegy ezerhatszáz fős dolgozógárdája férhetett hozzá Schumacher leleteihez a belső számítógépes rendszeren, ám a mostani szigorítást követően már csak a hétszeres Formula–1-es világbajnokot kezelő orvosi stáb láthatja az adatokat.

A kórház két belső körlevélben is figyelmeztette dolgozóit, hogy ne böngésszék Schumacher leleteit. A klinika egyik alkalmazottja megerősítette a Bildnek, hogy sokan néztek bele a leletekbe az elmúlt hetekben – ennek következtében a hozzáférést a kóddal rendelkező orvosokra korlátozták.

Michael Schumacher állapota továbbra is kritikus, de stabil súlyos síbalesetét követően, az elmúlt napokban nem történt változás. A szerdai ügyészségi sajtótájékoztatón a nyomozó hatóságok nem tudtak felelőst megnevezni a balesetért, a vizsgálat – és a Schumacher sisakjára szerelt kamera felvételeinek részletes elemzése – még folyik.

Az albertville-i ügyészség a korábban a Schumacher család birtokában lévő felvételek megvizsgálását követően kijelentette: a pilóta nem hágott át semmilyen szabályt lesiklása közben. Bebizonyosodott, hogy rendkívül tapasztalt síelőnek számít, és nem haladt túl nagy sebességgel. A hatóságnak egyelőre fogalma sincs, ki a felelős a világbajnok súlyos sérüléséért.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.