A versenylovak ezúttal leelőzték a csikókat

A bajnoki vereségek után a labdarúgó FA-kupa negyeddöntőjében 2-0-ra legyőzte a Manchester City a Chelsea-t.

Deák Zsigmond
2014. 02. 15. 19:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Edzőként tizedszer találkozott Manuel Pellegrini és José Mourinho csapata, s utóbbi igen komoly fölényt harcolt ki: 1-1 döntetlen és vereség mellett 7 győzelem! A chilei mester csak egy 2012-es diadalt tudott eddig felmutatni, amikor a Málagával 3-2-re felülmúlta a portugál sztártréner Real Madridját. Ebben az idényben mindkét bajnokit a Mourinho-féle Chelsea nyerte, október 27-én Londonban 2-1-re, február 3-án Manchesterben pedig 1-0-ra.

A harmadik derbire most, az FA-kupa negyeddöntőjében került sor, s az őszi gólszerzők (Schürrle, Fernando Torres, illetve Agüero) közül senki sem lépett kezdőként a pályára, sőt, a manchesteriek argentinja sérülése miatt még a kispadon sem kapott helyet. Szűk két hete a fővárosi kékek főképp taktikailag múlták felül a hazaiakat, akik most a visszavágás szándékával és lendületével kezdtek. Bő negyedóra telt el, amikor Yaya Touré lövése kijött Cech „páncélmellényéről”, de Jovetics újrázása a felső léc tetejét érintve elhagyta a játékteret. A nyáron Firenzéből érkezett montenegrói játékos pillanatok múlva javított, Dzeko passza után lőtte ki szépen a jobb alsó sarkot (16. perc, 1-0).

A Chelsea harmatos teljesítményére jellemző, hogy az első félidőben mindössze egyetlen lövéssel próbálkozott, de az sem talált kaput, miközben a City magabiztosan uralta a meccset. A szünet után sem változott érdemben a játék képe, s a 67. percben növelték előnyüket a hazaiak, Nasri és David Silva szép összjátéka után a sérüléséből visszatért francia spíler talált a hálóba (2-0). Ezután még esett egy hazai lesgól, de igazi már nem.

A február eleji bajnoki után Mourinho nyilvánvalóan taktikából, amolyan célpesszimista módon azt mondta, a Manchester City és az Arsenal igazi versenyló, mellettük ők csak csikónak számítanak. Talán ő maga sem gondolta komolyan, hogy ez ilyen hamar valóban kiderül.

FA-kupa, nyolcadddöntő (továbbjutottak a győztesek):
Manchester City–Chelsea 2-0;
Sunderland–Southampton 1-0;
Cardiff–Wigan 1-2;
Sheffield Wednesday–Charlton elhalasztva,
Everton-Swansea, Sheffielld United-Nottingham és Arsenal-Liverpool vasárnap,
Brighton & Hove-Hull hétfőn.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.