Dzsudzsák: Itt a magyar válogatott utolsó esélye

A válogatott középpályás a nyáron eligazolna Oroszországból, a nemzeti tizeneggyel pedig kijutna az Eb-re.

MNO
2014. 02. 19. 1:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Tíz évvel ezelőtt megfogadtam magamnak, hogy elindulok az úton, amelynek a végén egy igazán nagy csapatban játszom majd. Oroszország nem a végállomás, hanem csak egy megálló, továbbra is az a célom, hogy még feljebb lépjek. Bár tényleg jól érzem magam Moszkvában, már tavasszal úgy akarok teljesíteni, hogy nyáron ismét téma legyen a klubváltásom. Ezt annak ellenére mondom, hogy tisztában vagyok vele, erre ezúttal kisebb esélyem lesz, mert miközben én a világbajnokságot a tévéből nézem majd, addig mások megmutathatják magukat az egész világ előtt. Egy ilyen tornán egy-egy jó meccsel eladhatja magát bárki” – mondta el Dzsudzsák a Presztízs Sport magazinnak adott interjújában, amelyet a Csakfoci.hu szemlézett.

A focista örül Pintér Attila kinevezésének, mert keménykezű és ambiciózus edzőnek tartja, akinek az irányításával sikeres lehet a magyar válogatott. Nem titkolja azonban, hogy Fred Rutten érkezésének legalább ennyire örült volna. Sokáig a holland tréner tűnt befutónak a szövetségi kapitányi posztra, aki akkor volt a PSV Eindhoven edzője, amikor a középpályás talán élete legjobb formájában futballozott.

Az egykori debreceni játékos a válogatottal kapcsolatban arról beszélt, „hogy ez az Eb vízválasztó lesz, a magyar labdarúgásnak ez az utolsó komoly esélye. Ha most sem sikerül, akkor nagyon mélyen el kell gondolkodnunk azon, hol is van az igazi helyünk a világ futballjában. Már annyira felemelték a résztvevők létszámát, hogy aki kicsit is a jobbak közé tartozik, annak minden esélye megvan a kijutásra. Szerintem az utóbbi években mi a jobbak közé tartoztunk, csak mindig becsúszott egy hullámvölgy, amellyel az összes eredményünket leromboltuk. Ezt kellene kiküszöbölnünk. Mindent odaadnék azért, hogy egyszer igazán büszkék lehessenek nemzeti csapatukra a magyar emberek. Ezért is bánt annyira, amikor azt gondolják rólam, hogy nem teszek meg mindent a pályán a csapatért.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.