Eggyel csökkent Pintér Attila haragosainak száma

Egymás tenyerébe csapott Szivics Tomiszláv, a Diósgyőr edzője és Pintér Attila szövetségi kapitány.

BuL
2014. 02. 21. 9:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sikeresnek vélte a csütörtöki egyeztetést az NB I.-es csapatok edzőivel Pintér Attila szövetségi kapitány. A szakember a tanácskozás után négyszemközt is váltott néhány szót Szivics Tomiszlávval, a Diósgyőr edzőjével, majd hangsúlyozandó, hogy nincsen köztük harag, egymás tenyerébe csaptak. Ez nagy szó, hiszen köztudott, hogy eddig nem cseresznyéztek egy tálból. A Bors összegyűjtötte, a szerb-magyar klubedző hogyan változtatott a Pintérrel folytatott retorikáján az elmúlt hetekben.

Január 11-én itt tartott: – Mi értelme volt így meghajtani ezeket a pihenőből visszatérő játékosokat? – értetlenkedett akkor a Nemzeti Sport hasábjain Szivics. – Néztem, hogy iramjátékon vesznek részt, és azt mondtam, te jó ég, csak meg ne sérüljön valamelyikük. Nem beleszólva a kapitány munkájába, de megmagyarázhatatlan ez a kemény kezdés. Arról nem is beszélve, hogy sehol a világon nincs ilyen, úgynevezett „összetartás”. Ha ez a magyar futball érdeke, akkor tessék, elengedem a játékosokat. Most még. De ha majd jön egy fontos bajnoki, és nekem idetelefonál valaki a szövetségből, hogy Pintér úr vinné teszttréningre a fiaimat, hát azt mondom: nem.

Három nappal később mindehhez azt tette hozzá: – Nekem jelenleg a DVTK a legfontosabb, ennek a klubnak az érdekeit kell védenem. Ha a játékosokat behívják a keretbe, annak örülök, mert a személyes sikerük mellett ez a klub sikere is – magyarázta az edző a klub honlapján. – Természetesen minden esetben az MLSZ rendelkezésére bocsátjuk őket, de a kommunikációnak kétoldalúnak kell lennie. Más csapat esetében is láthattuk, a külföldi edzőtábor ideje alatt Pintér Attila eltekint a játékosaik behívásától, mi csak annyit kérünk, hogy néhány kivételes alkalommal legyen tekintettel ránk is.

Január 20-án már így álltunk: – Sikerült kompromisszumot kötnünk a kapitánnyal. Elmondtam neki, hogy a Kádár Tamás, Elek Ákos, Futács Márkó trióról nem tudok lemondani kompletten, így utóbbi nem megy a következő összetartásra. Ettől függetlenül kötelességem támogatni Pintér Attilát, hiszen a nemzeti csapat jó szereplése közös érdek, klubunknak is fontos, hogy válogatott játékosaink értéke növekedjék. Klubedzőként volt, hogy odamondtam Pintérnek, de az amolyan lélektani hadviselés volt a részemről, nincs harag.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.