„Fontossági sorrend: 1. Ferencváros, 2. válogatott”

A vezérigazgató szerint az FTC-nek nincs takargatnivalója, de a fizetések nem lesznek nyilvánosak.

Deák Zsigmond
2014. 02. 17. 18:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A műsorban felidézték Kubatov Gábor, a Ferencváros elnökének három évvel ezelőtti interjúját, amelyben a tisztaság, az átláthatóság és a rend programjáról beszélt, és megemlítette, hogy nyugaton a játékosok fizetése is nyilvános adat. Orosz Pál szerint Kubatov tartja magát az ígéreteihez, az elmúlt három év alatt az adósságokat sikerült konszolidálni. „A jelen gazdasági helyzetben a klubok nagy része a túlélésért küzd, de mi eddig rendezgettük az adósságokat is. Természetesen még van hátra, de ezek mind konszolidált adósságok, és most már olyan nincs, hogy kinyitom a szekrényt, és kiesik egy újabb” – jelentette ki a klubvezető.

A fizetések azonban továbbra sem nyilvánosak, bár állítják: a klubnak nincs takargatnivalója. „Nem titok ez, de valahogy itt nem jellemző, hogy ezt napvilágra hozzák. Ha bárki más megteszi, én is nagyon szívesen kiállok ezzel” – mondta. Hozzátette, azt mindenki tudja, hogy melyik klubnál nagyjából mennyit keresnek a játékosok. „A Ferencváros nem az a klub, amelyik a legtöbbet tudja fizetni, de előkelő helyen van a magyarországi viszonyokhoz képest, és ennek így is kell lennie. Többször elmondtam, ha egy a nemzetközi kupákban stabilan teljesítő klubról akarunk beszélni, akkor sokkal nagyobb költségvetés kell.”

A vezérigazgató a sportdiplomáciában elért sikereket is fontosnak tartja. „Ha valaki nekem azt mondja három évvel ezelőtt, hogy most a European Club Associationben a PSV Eindhovennel írunk közösen könyvet a klubmenedzsmentről, akkor lehet, hogy megmosolygom” – emelt ki egy példát Orosz.

A vezérigazgató úgy érzi, a játékoskeret erőssége őket igazolja, neves kluboktól igazoltak, a Fradinak a nemzetközi kupákban a helye. „Ha megnézzük a hátvédsorunkat, akkor a Hamburgtól, a Werder Brementől és a Real Madridtól is érkezett játékosunk.”

Thomas Doll és Ralf Zumdick a törökországi edzőtáborban közelebbről is megismerhette a Fradi játékosait. Orosz szerint azt kapták, amit vártak. „Vannak játékosok, akiket kiemeltek, és nagyon örülök neki, hogy magyar játékosok is élvezik a bizalmukat. Kell változtatnunk, erősítenünk a nyár folyamán, de most is erősítettünk a védelemben. Majd nyáron lesz sokkal nagyobb játékosmozgás.”

Mint ismert, a Ferencváros, bár a csapat is Törökországban edzőtáborozott, nem engedte el játékosait a válogatott egyhetes összetartására. „Nekem nagyon fontos a válogatott, ennél csak a Fradi fontosabb. Úgy gondolom, hogy egy válogatott-edzőtábor jó dolog, de az első tétmérkőzésünk március 2-án van, a válogatott első tétmérkőzése valamikor ősszel lesz. Ráadásul új kerettel kellett megismerkednie a vezetőedzőnek. Úgy döntöttünk, hogy erre az összetartásra nem mennek a Ferencváros játékosai, de előtte, az itthoni összetartásokon részt vettek. Thomas Doll-lal együtt találkoztunk Pintér Attilával, ahol Thomas elmondta, mindenben segíti majd a szövetségi kapitány munkáját, ha ő erre igényt tart. Természetesen amint elkezdődik a bajnokság, a játékosaink mindig rendelkezésre fognak állni” – zárta mondandóját Orosz Pál.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.