Hibátlanul: Köteles és Gulácsi sem kapott gólt

A két magyar kapus segítségével a Genk 0-0-t játszott, a Salzburg Amszterdamban ütötte ki az Ajaxot

Deák Zsigmond
2014. 02. 20. 22:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jelek szerint a futballban sincsenek véletlenek. A Salzburg hibátlan teljesítménnyel, hat győzelemmel robogott át az Európa-liga csoportkörén, de az Ajax ellen idegenben már erősen érett az első pontvesztés. S mégsem! Az osztrák gárda Amszterdamban is „összecsomagolta a sokkal nagyobb nevű ellenfelet, a spanyol Soriano előbb büntetőből, majd nagyjából a félpályáról (!) talált be, közte a szenegáli Mané is gólt szerzett, így félidőben 0-3 állt az eredményjelzőn úgy, hogy a vendég kapuban Gulácsi Péternek gyakorlatilag nem akadt dolga. Sőt, szünet után sem nagyon, így megszületett a játéknap talán legnagyobb meglepetése, magyar részvétellel.

Másik honfitársunk, Köteles László sem maradt szégyenben, hiszen a Genk hálóját őrizte meg a góltól Ramenszkojéban az Anzsi Mahacskala ellen, végül 0-0-ra mentek Oroszországban a belgák. Ami a többi meccset illeti, a csoportkörön a Salzburghoz hasonlóan száz százalékos mérleggel túljutott Tottenham egy hajrábeli büntetővel kikapott Ukrajnában a Dnyiprótól. A Dinamo Kijev a hazai hadi állapotok miatt Cipruson „fogadta”az Valenciát, s maradt alul. A BL-ből érkezett, végső esélyesnek számító Juventus Osvaldo és Pogba találataival verte a Trabzonsport, a Lazio viszont római otthonában kapott ki bolgár riválisától.

Európa-liga, a 16 közé jutásért, 1. mérkőzések: Dnyipro–Tottenham 1-0, Juventus–Trabzonspor 2-0, Csernomorec– Lyon 0-0, Esbjerg–Fiorentina 1-3, Anzsi Mahacskala–Genk 0-0, Dinamo Kijev–Valencia 0-2, PAOK–Benfica 0-1, Liberec–Alkmaar 0-1, Betis–Rubin Kazany 1-1, Swansea–Napoli 0-0, Maribor–Sevilla 2-2, Plzen–Sahtar Donyeck 1-1, Lazio–Ludogorec 0-1, Ajax–Salzburg 0-3, Makkabi Tel-Aviv–FC Basel 0-0, Porto–Frankfurt 2-2.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.