José Gomesék megverték az angolokat

Az Egyesült Királyság nagykövetségének csapata kispályás futballmeccsen fogadta a Videoton edzőinek gárdáját.

Ch. Gáll András
2014. 02. 06. 15:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Akár nemzetek közötti válogatott mérkőzésnek is titulálhatnánk azt a kispályás labdarúgó-mérkőzést, amelyen a budapesti brit nagykövetség csapata, a GB United fogadta a Videoton – jobbára portugál – edzői stábjának tagjaiból verbuvált együttest a budapesti nemzetközi angol iskola tornatermében.

A mérkőzés missziójellege az Egyesült Királyság kormánya által elindított Great kampány Magyarországon történő megismertetése volt, ami bemutatta, hogy a hazánkban dolgozó brit diplomaták és az itt tevékenykedő kereskedelmi közösségek jó kapcsolatokat ápolnak a magyar labdarúgással is. A kampány célja demonstrálni, hogy a sportnak van jövője, és ezt az angol nemzet minden szempontból támogatja. Ennek tudatosítása végett is került fel a mezekre a Sport is great, azaz a Sport nagyszerű felirat.

A GB United csapat hivatalos szponzora a Maltacourt Global Logistics volt, ez a kizárólag angol tulajdonban lévő és Magyarországon jelentős kereskedelmi és logisztikai tevékenységet folytató cég. Az angol csapat játékos-edzője John Marshall, a Vác FC tulajdonosa volt, csapatkapitánya pedig Jonathan Knott, az Egyesült Királyság magyarországi nagykövete.

A mérkőzés szelíd hangulatban kezdődött, de már a 3. percben gólt szerzett az Egyesült Királyság csapata. Ám hamarosan jött az egyenlítés, és csakhamar ömlöttek a gólok az angol kapuba. Az első félidő 8–2 állással zárult a Vidi javára, José Gomes, az NB I-es csapat edzője remekelt.

Szünet után a John Marshall vezette csapat újabb taktikai lépésekkel s két gyors góllal lepte meg az ellenfelet. A válasz azonban most sem maradt el, hiszen a portugálok játéktudása és tapasztalata gyorsan meghozta a végleges sikert, a 15–4-es végeredményt.

A lényeg azonban nem a győzelem volt, hanem a jó hangulat és a mozgás öröme, amiben nem is volt hiba

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.